Auto
 • Alles over auto's

  test

  Geflopt model: Maserati Bora, de Franse Italiaan

  Het leek onwaarschijnlijk, maar toch gebeurde het: in 1968 kocht Citroën Maserati. De Franse constructeur zocht een racemotor voor zijn toekomstige “super-DS”, de SM. Uit dat huwelijk ontstond de Bora, een verbazingwekkende auto die de beste Franse en Italiaanse technologie combineerde.

  Meer lezen

  691 lezers

  Vergeten model: Salmson 2300S, de zwanenzang

  Na de Tweede Wereldoorlog zaten heel wat Franse prestigeconstructeurs in slechte papieren. Ze moesten nieuwe producten bouwen met oud materiaal. Soms lukte dat, maar helemaal overtuigen deed het nooit.

  318 lezers

  Scoop: BMW X5

  De huidige X5 kwam in 2013 op de markt en is dus nog niet echt oud. Toch werkt BMW al aan zijn opvolger. De X5 zal volgend jaar in het nieuw worden gestoken, met een nieuw platform.

  1534 lezers

  5 dingen die je niet wist over de McLaren F1

  Dit is een van de meest legendarische auto’s uit de jaren 90: een topsnelheid van meer dan 380 km/u, een dikke 100 geproduceerde exemplaren en een huidig prijskaartje van 10 miljoen euro. Dit zijn …

  984 lezers

  Te koop: een Bugatti-prototype uit 1935

  Het gebeurt niet elke dag dat er een prototype te koop wordt aangeboden. Het gebeurt nog minder dat het om een Bugatti gaat. Maar kijk: een van de mooiste auto’s uit de jaren 30 wordt binnenkort …

  1602 lezers