Auto
 • Economisch nieuws

  test

  Top 10: de meest verkochte merken in België in 2016

  Bij het begin van een nieuw jaar wordt de balans van het vorige opgemaakt. In 2016 werden er 539.519 nieuwe voertuigen ingeschreven. Dat is bijna 8% meer dan het jaar voordien. De cijfers van de Belgische automobielfederatie Febiac bevatten ook de 10 meest verkochte merken.

  Meer lezen

  25934 lezers

  Nissan koopt Mitsubishi

  Nissan wordt voor 34% eigenaar van Mitsubishi. Het Japanse merk komt dus bij de alliantie Nissan-Renault en krijgt een nieuwe CEO: Carlos Ghosn.

  3048 lezers

  Honda is terug in vorm!

  Jarenlang leek de kleine Japanse constructeur een onopgemerkt bestaan te leiden naast de zwaargewichten op onze markt. Maar zijn recente productoffensief geeft het merk vleugels!

  3144 lezers

  Gentse Volvo-fabriek op zoek naar personeel

  De fabriek van de Zweedse constructeur Volvo in ons land, Volvo Car Gent, zal dit jaar 16.000 auto’s meer bouwen dan oorspronkelijk gepland. Daarvoor is de fabriek dringend op zoek naar extra personeel.

  1611 lezers

  Ford investeert 26,5 miljoen euro in Lommel

  Autoconstructeur Ford investeerde de afgelopen vijf jaar 26,5 miljoen euro in Lommel Proving Ground, het testcentrum van het merk in de provincie Limburg. Op die manier wil Ford investeren in de toekomst …

  4786 lezers

  15 nieuwe McLarens tegen 2022

  McLaren kondigt groot nieuws aan. Het Britse bedrijf wil namelijk stevig investeren in zijn straatwagens en belooft maar liefst vijftien nieuwe modellen, waaronder een nieuwe F1. We overlopen de plannen …

  2119 lezers

  Welke toekomst heeft SsangYong?

  In de autowereld is SsangYong slechts een kleine speler. Met een productie van 150.000 auto’s per jaar heeft de Koreaanse constructeur bijna artisanale allures vergeleken met de grote tenoren in …

  5572 lezers

  Porsche: drie nieuwe modelfamilies!

  Lang geleden draaide het gamma van Porsche alleen rond de 911. Vandaag verkoopt Porsche in België meer auto’s dan Jaguar, Subaru, Maserati en Lancia samen!

  5492 lezers