Auto
 • Aston Martin voor puristen: Vantage SP10
 • Aston Martin voor puristen: Vantage SP10

  aston-martin vantage
  aston-martin vantage
  aston-martin vantage
  aston-martin vantage

  De geest van de autosport stroomt door de aderen van deze Aston Martin. De Vantage SP10 is geïnspireerd door de bolides van de GT4-klasse. De V8 is sterker dan ooit. Zoals de Vantage S? Beter nog, want de bestuurder wordt nauwer betrokken via de manuele versnellingsbak.

  Duister verlangen

  Personalisatie is niet bepaald het sterke punt van deze speciale editie. Er is maar één kleur: donkergrijs. Dit model is beschikbaar als coupé of cabriolet en heeft een donkere sfeer vanbinnen. Geen hout, maar sportief leder en Alcantara. Deze Vantage beperkt de aerodynamische aanzetstukken tot een diffuser achteraan en een splitter aan de voorzijde.

  Cavalerie

  De mechaniek is identiek aan die van de Vantage S: een 4.7 V8, opgevoerd tot 436 pk en 490 Nm. De transmissie verandert wel, want Aston biedt standaard een manuele zesversnellingsbak. Op de optielijst staat een gerobotiseerde bak met twee pedalen en zeven versnellingen. Hoewel de motor ‘maar’ acht cilinders heeft, zijn de prestaties zeker niet belachelijk: 305 km/u en 0 tot 100 km/u in 4,5 seconden.

  Tekst :

  Foto's : Manufacturer

  Meer info : Aston Martin

  Geef je mening!

  Nieuws & tests