Auto
 • Chevrolet breidt gamma SUV’s en gezinsauto’s uit
 • Chevrolet breidt gamma SUV’s en gezinsauto’s uit

  chevrolet
  chevrolet
  chevrolet
  chevrolet
  chevrolet
  chevrolet
  chevrolet
  chevrolet
  chevrolet
  chevrolet
  chevrolet
  chevrolet
  chevrolet
  chevrolet

  Chevrolet heeft in Europa zopas zijn beste kwartaal ooit afgerond, maar rust niet op zijn lauweren. Bij de gezinswagens en crossovers van het merk worden de komende maanden enkele interessante nieuwigheden gelanceerd zoals de Trax en de Cruze Stationwagon.

  In een markt die met 8,7 procent daalde verkocht Chevrolet in het eerste kwartaal van 2012 7,8 procent meer auto’s in West- en Centraal-Europa. Het marktaandeel van de Amerikaanse constructeur lag nog nooit zo hoog en zal wellicht nog toenemen, want het gamma breidt uit.

  Crossovers

  Bij de crossovers en SUV’s heeft Chevrolet een rijke traditie. Meer dan zeventig jaar geleden introduceerde Chevrolet de Suburban, de allereerste SUV. Veel recenter is de Captiva, een gezins-SUV met zeven zitplaatsen, die vorig jaar een nieuwe voorkant, mooiere materialen in het interieur en een 2.2 dieselmotor kreeg. Met de Orlando heeft Chevrolet ook een monovolume met zeven zitplaatsen in huis.

  Zie je het graag wat kleiner, dan is er goed nieuws want in het voorjaar van 2013 brengt Chevrolet de Trax op de markt. Deze kleine SUV met een stoere look is groot genoeg voor vijf personen, maar door zijn compacte afmetingen handig in de stad.

  Gezinsauto’s

  Ook in het gamma gezinsauto’s van Chevrolet beweegt er wat. De Cruze, die al beschikbaar was als sedan, bestaat nu ook als vijfdeurs (hatchback) én (vanaf deze zomer) als Stationwagon. Het volledige Cruze-gamma krijgt dit jaar een frisse look en een nieuwe 1.7 dieselmotor en 1.4 benzinemotor met turbo.

  Chevrolet lanceert in 2012 ook een nieuw vlaggenschip: de grote berline Malibu. Die wordt beschikbaar in meer dan honderd landen wereldwijd en voor het eerst ook in Europa.

  Tekst :

  Foto's : Manufacturer

  Meer info : Chevrolet

  Geef je mening!

  Nieuws & tests