Auto
 • Peugeot 208: bestseller in camouflagepak
 • Peugeot 208: bestseller in camouflagepak

  peugeot
  peugeot
  peugeot
  peugeot
  peugeot
  peugeot
  peugeot
  peugeot
  peugeot
  peugeot

  Peugeot blijft de toekomstige 208 stevig inpakken, hoewel de nieuwe stadswagen in de laatste fase van zijn ontwikkeling zit. De lancering is voor volgend jaar, de 208 is bijna klaar.

  Rustiger?

  Wat de stijl betreft, heeft Peugeot zijn ontwerpers wellicht een paar kalmeerpillen gegeven. De grote muil en het agressieve uiterlijk behoren definitief tot het verleden. Een vergelijking tussen de nieuwe 508 en zijn voorganger 407 maakt dat duidelijk. De 208 oogt dus rustiger, maar nog altijd katachtig, zoals het hoort.

  Drie cilinders

  De grote nieuwigheid vind je onder de motorkap: de nieuwe driecilinder van PSA en BMW. Deze motor moet de kleine Peugeot aan een laag verbruik en lage uitstoot helpen. De andere benzinemotoren (1.4 en 1.6 VTi) zijn trouwens relatief oud in vergelijking met de concurrentie.

  Meerdere varianten

  Net als de 206 en 207, zullen van de 208 tal van varianten afgeleid worden: van een break (SW, voor Sport Wagon) of cabriolet (CC), over de traditionele hatchback met drie en vijf deuren tot de sportieve GTi en wie weet zelfs een nog sportievere RC.

  Tekst :

  Foto's : AutoMedia

  Meer info : Peugeot

  Geef je mening!

  Nieuws & tests