Blog
 • Morgan produceert nu ook… bier!
 • Morgan produceert nu ook… bier!

  morgan

  Na de ambachtelijke auto’s volgt nu het ambachtelijke bier!

  De Britse constructeur Morgan Motor Company werd opgericht in 1910 en blijft zijn sportieve roadsters koppig met de hand in elkaar zetten. In de fabriek is geen enkele mechanische assemblageband te vinden. Sinds 1936 wordt elke auto er volgens hetzelfde procedé gebouwd, wat van het bedrijf een opmerkelijke uitzondering maakt in de autosector.

  Vandaag is Morgan zijn activiteiten volop aan het diversifiëren. Zo heeft het eerder al de volledig elektrische 3 Wheeler gelanceerd en zit er een bestelwagenversie van die laatste aan te komen…

  En de kleine constructeur wil nog veel verder gaan, want deze keer heeft het beslist om zijn eigen bier te gaan maken in samenwerking met de Britse brouwerij The Friday Beer Company.

  Er staat nu al drie smaken op de kaart: het bruine Morgan Aero 8, met een alcoholgehalte van 4,8 procent (waarmee het verwijst naar de 4,8-liter V8 van de Morgan Aero 8), het blonde Morgan 4/4, met een alcoholpercentage van 4,4, en ten slotte nog het Morgan 3 Wheeler, dat wat lichter is met zijn 3 procent alcohol.

  Op zijn zachtst een merkwaardig idee als je weet dat het absoluut wordt afgeraden om het stuur te nemen nadat je alcohol hebt gedronken… Die Britten toch!

  Tekst :

  Foto's : Morgan Motor Company

  Geef je mening!

  Nieuws & tests