"Eau Rouge flat out". Het is een eretitel voor de grootste lefgozers onder de racepiloten. Deze Britse autojournalist trok naar het circuit van Francorchamps om te zien of hij de beruchtste bocht in Spa volgas kon nemen.

"Dicht genoeg rechts tegen de muur. Terug naar vier, links de apex mee en meteen rechts houden. En de wielen recht wanneer je de top bereikt." Zo leerden we enkele maanden geleden de Raidillon - door de Britten vaak verkeerd Eau Rouge genoemd - te bedwingen aan het stuur van de Audi R8 V10 Plus. Flat out? Nee hoor, wij deden het natuurlijk een pak voorzichtiger.

Downforce

Begrijpelijk, want wij hebben natuurlijk niet het talent of het lef van een racepiloot. Die heeft daarnaast nog iets extra nodig om de Raidillon volgas te kunnen nemen: downforce of neerwaartse druk. En tegen zulke snelheden heb je daarvoor specifieke circuitspeeltjes nodig.

Radical

Zoals deze Radical SR3 RSX bijvoorbeeld, de lichtgewicht Britse bolide met 260 pk sterke motor van een Suzuki-motorfiets. De Britse journalist Jethro Bovingdon zoekt in deze video voor Drivetribe (het nieuwe onlineplatform van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May) uit of hij met de Radical genoeg lef heeft om de Raidillon volgas te kunnen nemen.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;