Blog
 • Video: Rolls-Royce helpt kinderen in het ziekenhuis
 • Video: Rolls-Royce helpt kinderen in het ziekenhuis

  rolls-royce
  rolls-royce
  rolls-royce
  rolls-royce
  rolls-royce
  rolls-royce

  De jonge patiënten van de kinderafdeling van het St Richard’s Hospital in het Britse Chichester kunnen hun gedachten verzetten aan het stuur van een echte Rolls!

  Rolls-Royce heeft een origineel initiatief aangeboden aan het St Richard’s Hospital in Chichester (West Sussex). De Bespoke-afdeling van de constructeur heeft een Rolls voor kinderen gemaakt om de jonge patiënten in de pediatrische afdeling wat afleiding te bieden.

  De auto is Rolls-Royce SRH gedoopt en werd in Goodwood zelf bedacht, waar de fabriek van het merk ligt, zodat kinderen zich kunnen amuseren in de eindeloze gangen van het ziekenhuis. Daarom werden bovendien de doorgangen van de pediatrie voorzien van verkeersborden. Op die manier kunnen de kinderen wat van de stress afschudden waar ze aan worden blootgesteld.

  Twee van de jonge patiënten van de dienst in kwestie konden het karretje al testen in het hoofdkwartier van Rolls-Royce. Het model kreeg een tweekleurige lak in Andalusian White en Salamanca Blue en een (klein) interieur met leer in de kleur St James Red. Alle onderdelen van de SRH zijn met 3D-printers gemaakt. Hij heeft bovendien een 24 Volt-batterij om een kleine elektromotor te voeden zodat hij tot 16 km/h “snel” is!

  De Britse ingenieurs die aan het project hebben gewerkt, hebben samen zowat 400 uur van hun tijd opgeofferd om dit geweldige menselijke avontuur tot een goed einde te brengen.

  Tekst :

  Foto's : Rolls-Royce Motor Cars

  Geef je mening!

  Nieuws & tests