Invoerder D’Ieteren heeft het volledige Paleis 11 ingepalmd op het Autosalon. We vinden er inderdaad de vier grote merken terug die de D’Ieteren Groep in België importeert, te weten Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Onnodig om te zeggen dat dit paleis niet op je bezoekerslijst mag ontbreken.

Francois Piette
19/01/2016

Skoda
Bij Skoda is de grote nieuwigheid de Superb. Meer bepaald in zijn Combi-uitvoering, zeg maar, de break-versie. Hij biedt je een zee aan ruimte, is uitgerust volgens de heersende modevereisten en hij weet ondertussen een elegant koetswerk te combineren met een comfortabel rijgedrag. Voor wie het allemaal niet zo groot hoeft te zijn, die kan terecht bij de Fabia Combi. Die heeft kleinere afmetingen, maar is uitgerust als ‘een grote’.

Audi
Op de Audi-stand gaat het gros van de aandacht naar de nieuwe A4. Maar het zullen vooral de kenners zijn die de nieuwe meteen kunnen onderscheiden van de vorige versie want aan de buitenkant blijven de ingrepen beperkt. Bij Audi kun je voor het eerst in België kennismaken met de Q7 e-tron Quattro. Die beschikt over een 3.0 TDI in combinatie met een elektrische motor die samen 373 pk ontwikkelen.

Maar er is meer… Audi stelt ook een heuse conceptwagen voor, de Prologue Allroad: een gespierde cross-over met een 700 pk-sterke hybride aandrijving. De fans van het sportieve werk worden verder nog getrakteerd op de nieuwe R8, de SQ5 TDI Plus en de RS6 Avant Performance.

Volkswagen 
Het jaar 2015 zal bij Volkswagen de geschiedenis in gaan als het jaar dat gedomineerd werd door het uitstootschandaal. Maar aan het begin van 2016 zien we dat de fabrikant toch stilaan met zijn hoofd boven water verschijnt. Op het Salon stelt VW een Belgische première voor, namelijk de Tiguan. Die is op dit moment nog een concept, maar iedereen is ervan overtuigd dat hij identiek is aan het finale productiemodel. Een andere conceptwagen op de VW-stand is de Coupe Concept GTE: een model dat je alvast laat zien hoe de toekomstige VW-berlines er ongeveer uit zullen gaan zien.

Seat
De grote nieuwigheid op de Seat-stand is een oude bekende die een stevige vitaminekuur kreeg. De Ibiza Cupra is geen echt nieuw model, maar om het jaar goed te starten werden er onderhuids toch een aantal aanpassingen doorgevoerd, waarbij vooral de 192 pk-sterke motor opvalt. Een andere attractie op de stand is de conceptwagen Leon Cross Sport, die we als voorloper van een Seat SUV beschouwen.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.