Het lijkt alsof het gisteren was, maar de Jaguar F-Type, de Britse volbloed sportcoupé, is alweer bijna vier jaar op de markt. Hoog tijd voor een facelift, en het Autosalon van Brussel mag met de eer gaan lopen.
Wim Bervoets
10/01/2017

De lijnen van de F-Type blijven nog steeds bloedmooi, en gelukkig gaat Jaguar er niet met de botte bijl door: de koplampen bestaan voortaan volledig uit led-lampen, en de bumpers werden lichtjes hertekend, vooral ter hoogte van de luchtinlaten. De achterlichten krijgen ook led-verlichting, en schijnen voortaan een tintje donkerder.

Dunner

In het interieur schaven de Britten 8 kilogram van het totaalgewicht dankzij nieuwe sportzetels. Die zijn ergonomischer dan de vorige, en zijn iets dunner. Binnenin krijg je enkele nieuwe details in chroom en aluminium en heb je de keuze uit meer kleuren.

8 duim

De Jaguar krijgt bij zijn facelift een nieuw, sneller infotainmentsysteem met een touchscreen van 8 duim. Het systeem belooft volledig mee met zijn tijd te zijn op vlak van connectiviteit, met op de koop toe integratie met een GoPro-camera en een specifieke smartphone-app, “ReRun”. Daarnaast vermelden de Britten ook nog een semi-autonome parkeerfunctie.

Dooreengeschud

De Britten maken van de gelegenheid gebruik om het motorgamma van de F-Type grondig door elkaar te schudden. Voor de 3.0 V6 vervalt het opschrift “S”: voortaan heet hij gewoon F-Type en koop je hem met 340 of 380 pk. De F-Type R, met de wilde vijfliter V8, is na de facelift alleen nog maar verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Net als de SVR dus, de topversie met 575 pk die gewoon in de catalogus blijft.

R-Dynamic en 400 Sport

De F-Type-modellen met V6-motor krijgen er een extra uitvoering bij: R-Dynamic. Die krijgt specifieke 19- of 20-duimsvelgen en heel wat glanzend zwarte accenten aan de buitenkant. Tot slot is er de 400 Sport. Die is alleen dit modeljaar verkrijgbaar, puurt 400 pk uit de V6 met compressor, en is verkrijgbaar met achter- of vierwielaandrijving. De 400 Sport krijgt niet alleen specifieke kleuren en logo’s, maar ook een eigen chassisafstelling en stevigere remmen.

Neem virtueel plaats in de Jaguar F-Pace

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.