Er zijn heel wat nieuwigheden bij de compacte veelzijdige auto’s. Ze zijn steeds bijzonder populair in Europa, dus de constructeurs leveren extra inspanningen om hun modellen steeds multimedialer en comfortabeler te maken.
Francois Piette
15/01/2017

Kia Rio

Een mooie nieuwigheid voor het Autosalon: de agressievere Rio is meer dan 4 meter lang en krijgt een nieuw multimediasysteem dat voortaan als een tablet bovenop het dashboard staat.

Nissan Micra

De kleine Japanner ruilt zijn bolvorm in voor een sportievere snit. Hij rijdt bijzonder aangenaam en is technologisch helemaal up-to-date. De Micra wordt ontworpen en gebouwd in Europa.

Citroën C3

Ook de Fransman ruilt zijn bolvorm in. Maar in tegenstelling tot de Micra kiest de C3 niet voor sportiviteit. De auto valt meteen op, zowel door zijn looks (met zijdelingse airbumps) als door zijn uitrusting (een dashcam als optie).

Suzuki Baleno HB

Suzuki past zijn Baleno aan onze markt aan. Hij is aangenaam ruim en biedt twee benzinemotoren, waaronder een nieuwe driecilinder turbo van 111 pk.

Renault Clio

De Clio begint aan het tweede deel van zijn carrière. Daarvoor krijgt hij een lichtjes hertekend design, een nieuwe dCi 110-motor, en vooral een opgewaardeerd interieur. Hij is dus volwassener dan ooit!

Beleef het Autosalon vanuit je luie zetel

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.