Na de A-Klasse en de CLA is het de beurt aan de GLA. Een discrete facelift moet het alweer vier jaar oude model opnieuw bij de les brengen.
Wim Bervoets
11/01/2017

Het salon van Detroit ging met de eer lopen om de gefacelifte GLA over de beursvloer te krijgen. De kleine crossover is dan ook bijzonder populair in de Verenigde Staten. Visuele wijzigingen en een nieuwe motor moeten zijn populariteit verder doen toenemen.

Volgens het boekje

Op het eerste gezicht gaat Mercedes voor de klassieke facelift, met gewijzigde bumpers, nieuwe velgen en een nieuwe koetswerkkleur. De optionele xenonkoplampen ruilt de GLA voortaan in voor led-koplampen. Optioneel kan je de kofferklep voortaan ook openen met een voetzwaai onder de achterbumper.

Ook binnenin worden de klassieke zaken vernieuwd: nieuwe kleuren en materialen voor de zetels en het interieur, en enkele nieuwe chromen accenten. Als optie kan je ook kiezen voor een 360-gradencamera.

Nieuwe motor

Voortaan kan je ook de GLA 220 4MATIC aanstippen. De tweeliter viercilinder turbobenzine onder de motorkap is 184 pk en 300 Nm sterk, en komt standaard met vierwielaandrijving. Maar dat is niet het enige nieuws op het motorfront.

AMG

Mercedes neemt immers ook de Mercedes-AMG GLA 45 onder handen. Die krijgt enkele visuele en aerodynamische aanpassingen, waaronder een chromen grille, een hertekende voorbumper en diffusor, en standaard led-koplampen. Binnenin updaten de Duitsers de afwerking en het instrumentenpaneel.

De AMG-versie doet nog steeds een beroep op een tweeliter viercilinder turbobenzine van 381 pk en 475 Nm, die 0-100 km/u aflegt in 4,4 seconden. De AMG Speedshift-versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verzetten kreeg kortere verhoudingen voor betere schakelovergangen.

Yellow Night

De Duitsers bieden de AMG-varianten van de GLA, CLA, CLA Shooting Brake en de A-Klasse voortaan ook aan in een exclusieve Yellow Night Edition. Zij combineren een zwarte koetswerkkleur met matgrijs en gele accenten, zowel op het koetswerk als in het interieur.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.