Moto
 • Yamaha EC-03: connected !
 • Yamaha EC-03: connected !

  yamaha ec-03: connected !
  yamaha ec-03: connected !
  yamaha ec-03: connected !
  yamaha ec-03: connected !


  BMW en Mercedes hebben met hun Mini of Smart elektrische scooters de boodschap al begrepen. Zij hebben al begrepen dat het gebruik van elektrische tweewielers deel zullen uitmaken van de oplossing voor het mobiliteitsprobleem.

  Uiteraard willen de traditionele constructeurs van tweewielers zich niet laten voorbij steken, en op Intermot heeft Yamaha al laten zien hoe zij dat probleem gaan aanpakken met een nieuw model voor begin 2011.
  De EC-03 is een compacte scooter voor het stadsverkeer, maar ook voor het plezier, een uitstapje of voor de vakantie. Het aluminium kader dat Yamaha gebruikt heeft is zowat 30% lichter dan een vergelijkbare scooter van 50 cm³. De eenvoudige afwerking van de scooter zetten de indruk dat het hier om een lichtgewicht gaat extra kracht bij.

  Dankzij een geïntegreerde lader kan hij via elk stopcontact opgeladen worden. Een volledig opgeladen Lithium-Ion batterij is goed voor een autonomie van 46 km aan 30 km/u op vlakke wegen. In Standaard instelling is 30 km nodig, met de Power instelling zijn dat er 20. Om de batterij volledig op te laden duurt zo’n 7 uren, wat dus eventueel kan gebeuren tijdens de werkuren.

  Yamaha heeft de EC-03 voorzien van een speciaal ontwikkelde YIPU (Yamaha Integrated Power Unit) motor met minicomputer voor een optimaal beheer. Verder is de EC-03 uitgerust met een LCD dashboard met snelheidsmeter en niveau van de batterij, een elektronisch gashendel en koplamp dat automatisch oplicht.

  Tekst :

  Foto's : Manufacturer

  Meer info : yamaha

  Geef je mening!

  Nieuws & tests