BMW stopt in de loop van volgend jaar met de 3-Serie Coupé. Niet omdat hij geen succes kent (integendeel), maar omdat het model voortaan wat hoger gepositioneerd wordt. En daar hoort een nieuwe naam bij: 4-Serie.

Op het salon van Detroit in januari onthult BMW deze 4-Serie Coupé Concept, de voorbode van de middelgrote coupé die in de loop van 2013 op de markt komt. Van de 4-Serie komt er op termijn ook een cabrioversie, een M-variant en mogelijk zelfs een vierdeurscoupé (Gran Coupé). Kwestie van wat meer te differentiëren, zoals Audi met de A4 en A5.

Het verhaal van de 4-Serie start dus met deze tweedeurscoupé, die technisch gebaseerd is op de nieuwe 3-Serie. BMW verklapt echter nog niet wat er onder de motorkap van dit prototype ligt, al geeft de brede luchtinlaat in de voorbumper “een idee van de extra lucht die de krachtige motoren nodig hebben”.

Design

Het design van de neus verraadt meteen de verwantschap met de nieuwe 3-Serie, al zijn er duidelijke verschillen. Zo heb je hier ook in het donker de indruk dat de koplampen verbonden zijn met de nieren door een glasvezel die uit de buis van de binnenste koplamp komt. De zeshoekige koplampen zijn overigens helemaal uit leds opgebouwd. Andere opvallende accenten zijn de aluminium onderdelen en de 20-duimsvelgen.

Het interieur is traditiegetrouw op de bestuurder gericht en werd door BMW’s M Individual-afdeling afgewerkt in zwart en bruin. Zelfs de bekerhouders zijn in dit prototype met leder bekleed en met vlechtwerk versierd.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.