BMW X2: alle details!

Geen idee of het je al was opgevallen, maar in het rijtje BMW X1-X3-X5 en het rijtje X4-X6 ontbrak er nog één variant. De BMW X2 is een compacte crossover geworden, die de X1 in een meer urban jasje stopt.

  • Bervoets Wim
  • 25 oktober 2017

Met zijn 4,36 meter is deze nieuwe X2 trouwens korter dan de BMW X1, en met 1,53 meter ook zowat zeven centimeter lager. Wel deelt hij hetzelfde voorwielaangedreven platform, dat ook dienst doet onder de 2-Reeks Active Tourer en onder meer de Mini Countryman. Ook de wielbasis blijft met 2.670 millimeter identiek.

M Sport X

Qua design kiest BMW de laatste jaren meestal voor een behoudensgezind en enigszins voorspelbaar design, maar de X2 pakt uit met enkele opmerkelijke details. Zo zijn de klassieke “nieren” van het radiatorrooster onderaan breder en worden ze smaller naar boven toe. De typisch opwippende gordellijn, die ze bij BMW “Hofmeisterknik” noemen, is uitgerekt en mondt uit in BMW logo’s op de C-stijlen. Net als bij de legendarische BMW 3.0 CSL… De M Sport X-uitvoering voegt tot slot grijze contrastaccenten toe rondom het koetswerk, inclusief de wielkasten.

Drie manieren

Het interieur oogt vertrouwd voor wie bekend is met de nieuwe generatie van de X1. Centraal op het dashboard staat een 6,5 duim groot infotainmentscherm, dat als optie met navigatiesysteem 8,8 duim groot kan zijn. In dat geval zijn er drie manieren om het infotainmentscherm te bedienen: met draaiknop, met je stem of op het touchscreen zelf.

Het infotainmentscherm kan naar goede BMW-gewoonte volledig worden geconnecteerd, met wifi-hotspot, inductielading voor smartphones, Apple CarPlay en een hele hoop apps en toepassingen, waaronder een die automatisch je huidige positie en geschatte aankomsttijd doorstuurt naar de contactpersoon met wie je een afspraak hebt.

Uitgebreid

Op vlak van veiligheid heeft de X2 heel wat te bieden: van de klassieke aanrijdingswaarschuwing met noodremfunctie en voetgangerherkenning over rijstrookassistentie en verkeersbordherkenning tot een adaptieve snelheidsregelaar met fileassistentie. De X2 helpt je ook parkeren: van parkeersensoren over een achteruitrijcamera tot een actieve parkeerhulp.

Motoraanbod

Aftrappen doet de BMW X2 met één benzinemotor en drie diesels. De benzinemotor is de sDrive 20i-viercilinder met 192 pk, gekoppeld aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Zelfontbranders zijn er in de vorm van de xDrive 20d-viercilinder met 190 pk en xDrive-vierwielaandrijving (op onze markt ook verkrijgbaar met beperkt vermogen), en de xDrive 25d-viercilinder met 231 pk en vierwielaandrijving. Beide diesels zijn standaard gekoppeld aan een achttrapsautomaat.

BMW plant nog enkele nieuwe motoren een paar maanden na de lancering: de sDrive 18i-driecilinder turbobenzine (140 pk, manuele zesversnellingsbak), de xDrive 20i (met vierwielaandrijving), de sDrive 18d en xDrive 18d (beide 150 pk en een manuele zesversnellingsbak). Zijn wereldpremière is voorzien voor het autosalon van Detroit in januari, maar hij zal tegelijk ook bij ons in Brussel te zien zijn. Vanaf maart 2018 verschijnt hij officieel op de markt.

BMW

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km