Na de nieuwe C4 en DS4 denkt Citroën ook stilaan aan een opvolger voor de C4 Picasso. Het nieuwe prototype Technospace geeft al een voorsmaakje.

Voor Citroën is het segment van de compacte monovolumes van groot belang. Met de Xsara Picasso was het eind jaren negentig één van de voortrekkers, samen met Renault (Scénic) en Opel (Zafira). Intussen verkocht het merk al bijna drie miljoen auto’s in deze klasse.

In de tweede helft van 2013 lanceert Citroën de opvolger van de C4 Picasso met een volledig nieuwe stijl, die wat weg heeft van de DS5. Net als de laatste prototypes van het merk en de DS3 Cabrio gebruikt de Technospace achterlichten met een 3D-effect.

Opvallend: de Technospace is een fractie lager en korter dan de huidige C4 Picasso. Toch belooft Citroën veel plaats en een kofferruimte van 537 liter (37 liter meer). Het interieur omvat moderne snufjes zoals een panoramisch HD-scherm (12 inch) en speciale ‘aanraakknoppen’.

De Technospace debuteert in maart op het salon van Genève en het definitieve model staat in het tweede semester van dit jaar bij de dealers. Het motorengamma is nog niet bekend, maar de Franse autobouwer maakt zich sterk dat een CO2-uitstoot van 98 g/km mogelijk is.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.