Dit is de nieuwe Hyundai Santa Fe

Enkele weken voor zijn officiële wereldpremière laat Hyundai al zien hoe zijn grootste SUV eruit ziet. Meer ruimte en meer veiligheid zijn voorlopig de kernwoorden.

  • Bervoets Wim
  • 06 februari 2018

De details houden de Koreanen nog even voor zich, maar intussen willen ze het resultaat al wel laten zien. De Santa Fe neemt stijlkenmerken over van de rest van het Hyundai-gamma, met lichtblokken vooraan die naar de Kona-crossover knipogen. Ook binnenin wordt het interieur opgewaardeerd naar wat we van moderne Hyundai-producten gewoon zijn.

Openzwaaien

Nog over het interieur gesproken: met een lengte van 4,77 meter, een breedte van 1,89 meter en een verlengde wielbasis belooft de Santa Fe meer comfort voor zijn passagiers. Over een eventuele Grand Santa Fe wordt er nog niets gezegd. Ten slotte beklemtoont Hyundai nog dat de veiligheidsuitrusting ongeziene features biedt voor het merk: een waarschuwing voor kruisend verkeer achter de auto met automatische remfunctie, en een “Safety Exit Assist”, dat de deuren nog even gesloten houdt als je ze wil openzwaaien en er een auto nadert.

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km