Deze nieuwe break licht een tipje van de sluier!

De wereldpremière is voorbehouden voor de mondiale hoogmis van de auto-industrie: het salon van Genève. Voorlopig stuurt Hyundai deze teaserfoto van zijn nieuwe break als zoethoudertje de wereld in.
  • Bervoets Wim
  • 21 februari 2017

De “nieuwe break” is natuurlijk de Hyundai i30 Wagon. Deze familieversie van de nieuwe i30 is net als de vijfdeurs ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Europa.

Vertrouwde trekken

Veel kunnen we nog niet afleiden uit het teaserplaatje, behalve dat de Koreanen voor dynamische lijnen gaan: de daklijn loopt sterk af en de gordellijn klimt tegelijkertijd omhoog. Tel daarbij de chromen raamomlijsting, en wij zien er wel wat Mercedes CLA Shooting Brake in. Geen slechte referentie natuurlijk…

Maar Hyundai kiest er wellicht ook voor om de familiebanden aan te halen, dus we verwachten net als bij de vijfdeurs een zeshoekig radiatorrooster en diagonaal oplopende koplampen. Ook achteraan zullen de Koreanen er wel voor zorgen dat het duidelijk is dat je hier met een Hyundai te maken hebt.

Mee met de tijd

In de vijfdeurs maakte heel wat nieuwe technologie zijn opwachting. Die zal wellicht ook zijn intrede doen in de i30 Wagon. Zo verwachten we heel wat rijhulp, zoals noodremhulp met voetgangerherkenning, rijstrookassistentie, een adaptieve snelheidsregelaar, een waarschuwing voor kruisend verkeer achter de auto, een dodehoekwaarschuwing, vermoeidheidsherkenning en verkeersbordherkenning.

Hetzelfde verhaal onder de motorkap: de vijfdeurs biedt drie benzinemotoren (de atmosferische 1.4 MPI van 100 pk, de 1.0 T-GDI van 120 pk en de 1.4 T-GDI van 140 pk) en drie dieselmotoren (de 1.6 CRDi van 90, 110 en 136 pk). We verwachten zowat alle motoren ook onder de kap bij de i30 Wagon. De bevestiging volgt over enkele weken in Genève.

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km