Kia geeft meer details vrij van zijn nieuwe Picanto. Die is dynamischer, ruimer en meer connected dan ooit, maar verliest zijn compacte proporties niet uit het oog.

Met een lengte van net geen 3,6 meter en ondanks een langere wielbasis van 2,4 meter blijft de Kia Picanto aangenaam compact. Toch belooft Kia een ruimer interieur en dito koffer: het volume bedraagt 255 liter en kan worden uitgebreid tot 1.010 liter. De achterbank is 40/60 neerklapbaar voor de modellen met vijf zitplaatsen, en 50/50 voor de modellen met vier zitplaatsen.

Binnenin

In het interieur zien we een nieuw design en een multimediascherm van 7 duim dat zoals een tablet op het dashboard staat. Het touchscreen bevat nieuwe functies (Android Auto en Apple CarPlay). Je kunt ook je smartphone opladen via inductie.

Motoren

Kia biedt drie benzinemotoren aan: een 1.0 MPI (67 pk), 1.25 MPI (84 pk) en vooral een nieuwe 1.0 T-GDI van 100 pk en 172 Nm, die de kleine Kia omtovert tot de snelste Picanto in de geschiedenis. De Koreanen sturen dat vermogen naar de vooras via een nieuw torquevectoringsysteem. Kia voorziet zijn model ook van een automatische noodremhulp.

Commercialisering

De auto verschijnt in de tweede helft van 2017 in de catalogus en krijgt eveneens een sportievere GT Line-afwerking.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.