Lexus LF-FC: autonoom en op waterstof

Op het Salon van Tokyo heeft Lexus een avant-gardistisch concept voorgesteld dat resoluut de kaart van de toekomst trekt. Het is dit keer geen SUV, maar een coupé-berline-concept dat nog het meest weg heeft van een grote GT. Uitgerust met een aandrijving op basis van waterstof!

  • Piette François
  • 02 november 2015

Vloeiend en elegant… Deze conceptwagen voelt zich helemaal thuis op het Salon van Tokyo. Hij is 5,3 meter lang en vormt een geslaagde combinatie tussen sportieve pennentrekken en stijlvolle details, zoals de opvallende en erg verleidelijke lichtunits vooraan.

In het interieur gaat het feest door met afgeveerde stoelen, leder dat overal aanwezig is en het toepassen van technologische oplossingen die rechtstreeks contact zoveel als mogelijk vermijden. De bestuurder moet dus niet langer een knop indrukken om een commando door te geven. “Een klein holografische afbeelding in het midden van het dashboard geeft de zone aan waar de wagen bewegingen van je hand kan interpreteren. Op die manier kun je via handbewegingen bijvoorbeeld je radio of de airco bedienen.”

Waterstof en vierwielaandrijving
De aandrijving gebeurt op basis van waterstof en dat wil ook meteen zeggen dat deze Lexus enkel water als uitstoot heeft. Een technologie die we ook al zagen bij de Honda Clarity, Toyota Mirai en consorten. Nieuw is wel dat dit type van motor gecombineerd wordt met vierwielaandrijving: de motor stuurt zijn vermogen dus naar de achterwielen en naar de geïntegreerde motoren in de voorwielen. Dat houdt in dat elke wiel de perfecte hoeveelheid vermogen te verwerken krijgt, wat een optimale stabiliteit, wendbaarheid en efficiëntie oplevert.

En zoals elk respecterende conceptwagen anno 2015 is deze Lexus voorzien van de nodige technologie die zelfstandig rijden mogelijk maakt zoals een gesofisticeerd systeem dat het verkeer analyseert en op basis daarvan kan anticiperen en beslissingen nemen. Zo wordt de bestuurder van de taak van het rijden ontheven tot hij beslist om het stuur weer over te nemen.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: François Piette - Newspress - Manufacturer.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km