Het gamma van de SUV’s bij Audi wordt naar onderen uitgebreid. Maar in tegenstelling tot wat de eerdere geruchten vertelden, zal de nieuwe ‘kleine’ niet als Q1 door het leven gaan, maar wel als Q2. Er is nog geen officiĆ«le informatie vrijgegeven maar dit weten we al…

Zijn koetswerk zal compact zijn, maar zal toch groter uitvallen dan dat van een A1. De lengte van de Q2 zal schommelen tussen 4,2 en 4,3 meter. De styling zal hoekig blijven, waardoor hij netjes in lijn ligt met de andere, meest recente telgen van de Audi-familie. De Q2 zal gebouwd worden op het modulaire platform van de Volkswagen Groep (MQB) en niet op de basis van de A1 die van de VW Polo is afgeleid.

De motoren zullen uit de huidige catalogus komen: bij de diesels zul je kunnen kiezen uit de 1.6 en 2.0 TDI, terwijl voor de benzinemotoren het goed mogelijk is dat Audi voor de nieuwe 1.0 TFSI driecilinder opteert. Afwachten… Een Q2 RS zou - net als de S3 - aan de top van de sportieve modellen komen te staan. Daarvoor zou hij gebruik kunnen maken van de tweeliter viercilinder met turbo en 310 pk.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.