Onze fotografen wisten de volgende generatie van de Bentley Continental GT opnieuw te betrappen. Dit prototype was aanzienlijk minder gecamoufleerd dan de vorige testmules.

Volgens de geruchten zou dit model tegen 2018 worden voorgesteld. De nieuwe Continental GT zou heel wat elementen overnemen van de EXP 10 Speed 6-conceptcar die in 2015 in Genève werd voorgesteld. De lagere en gespierdere Brit krijgt kortere overhangen en een kortere wielbasis.

Bentley gebruikt voor het platform het MSB-platform van Volkswagen, dat nu al dienst doet bij de Panamera. Maar de meeste inspanningen willen de Britten leveren voor de gewichtsbesparing. Daardoor zou de Bentley aanzienlijk dynamischer moeten zijn.

Hybride, geen diesel

Onder de motorkap zou het toekomstige model de 6 liter grote W12 van 600 pk moeten overnemen, net als de vier liter grote V8 biturbo van 500 pk. Er zou ook een hybrideversie komen, met een V6 op benzine en herlaadbare batterijen. Die aandrijving komt wellicht van de Panamera 4 E-Hybrid. De V8 diesel uit de huidige Bentley Bentayga komt wellicht niet onder de kap van deze Continental GT.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.