De Fiat Groep maakt hard werk van de verrijzenis van Alfa Romeo en Maserati. De vernieuwing van het gamma van Maserati zal gebeuren door ondermeer een performante en sensuele, nagelnieuwe coupé en cabriolet te lanceren.

Oorspronkelijk was het plan om de Alfieri in 2016 of 2017 te lanceren, maar die plannen zijn ondertussen al uitgesteld. De reden is simpel. De budgetten van Fiat hebben ook hun grenzen en de lancering van de berline van Alfa Romeo (de Giulia) en die van de SUV van Maserati (de Levante) hebben het budget overschreden. Geen paniek echter, de Alfieri staat nog steeds op de planning al zal dat nu eerder voor 2018 zijn.

Voor de Spyder-uitvoering zal je allicht nog een jaartje langer geduld moeten oefenen. Het goede nieuws is dat het model dat in productie gaat dicht bij de conceptwagen zal blijven. Hij behoudt dus zijn sublieme koetswerklijn, de motoropstelling (vooraan) en de achterwielaandrijving. Onder de motorkap zal de V6 met Ferrari-DNA garant staan voor 510 pk. De eigenaars van een Jaguar F-Type zullen over enkele jaren hun spiegels in de gaten mogen houden…

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.