Er wordt op verschillende plaatsen met ongeduld uitgekeken naar de pick-up van Mercedes. Die zou wel eens eind dit jaar kunnen worden voorgesteld en vanaf begin volgend jaar in de showrooms staan.

Momenteel is er nog niets bevestigd, maar volgens interne bronnen zou hij “X-Klasse” kunnen gaan heten. Deze testmule werd betrapt aan de poolcirkel en valt op door zijn grote radiatorrooster, specifieke koplampen en gewelfde voorvleugels. Ondanks zijn specifieke formaat deelt hij heel wat elementen met de GLE en GLE Coupé.

Technisch partnerschap

Het koetswerk met dubbele cabine staat op een stevig onafhankelijk chassis. Volgens de geruchten zou Mercedes ook een versie met enkele cabine ontwikkelen. Mechanisch deelt deze Mercedes onderdelen met de Nissan Navara, met uitzondering van de motoren, die Mercedes zelf bouwt. Er zou ook een hybride op het programma staan.

Met deze X-Klasse wil Mercedes het segment van de pick-ups opnieuw definiëren, net zoals de ML zo’n twintig jaar geleden dat bij de SUV’s heeft gedaan. Naast zijn stevigheid en terreincapaciteiten zou de pick-up met de ster in dit segment ongeëvenaarde luxe en comfort moeten bieden.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.