Deze Japanner heeft een extra paar ogen

Als bestuurder moet je in het verkeer zoveel factoren tegelijk in de gaten houden, dat een beetje hulp altijd welkom is. Met een uitgebreid camerasysteem dat meekijkt door de voorruit, bijvoorbeeld.

  • Van den Bogaert Robin
  • 04 november 2014

De nieuwe Subaru Outback, die in het eerste kwartaal van 2015 in België op de markt komt, is uitgerust met EyeSight. Dat veiligheidssysteem wordt al sinds 2008 geleverd in Japan. Intussen hebben al heel wat concurrenten gelijkaardige toepassingen, maar nu komt de nieuwste, derde generatie dus ook naar Europa.  

EyeSight bestaat uit twee stereocamera’s in kleur die zicht hebben op de verkeerssituaties voor de auto. Het controleert voortdurend de rijomstandigheden en waarschuwt de bestuurder voor mogelijk gevaar. De bestuurder krijgt een signaal om te remmen en wanneer hij dat niet doet vertraagt de auto vanzelf. Tot 50 km/u kan de auto zelf tot stilstand komen.

Het is ook mogelijk om het motorvermogen te beperken (Pre-Collision Throttle Management) en te  waarschuwen als de bestuurder slingert op zijn rijstrook (Lane Sway Warning) of deze dreigt te verlaten (Lane Departure Warning). De Adaptieve Cruise Control regelt automatisch de snelheid (0 tot 180 km/u) afhankelijk van de snelheid van de voorganger. Tot slot ondersteunt Pre-Collision Brake Assist de bestuurder bij krachtig remmen. Gelijktijdig wordt dan de snelheid waarmee wordt ingestuurd verhoogd, om gemakkelijker te kunnen uitwijken.

Kortom, een hele reeks nieuwe veiligheidssnufjes waarmee Subaru weer helemaal mee is op dat vlak. De nieuwe Outback krijgt overigens ook een beter geïsoleerd en moderner interieur met een nieuw multimediasysteem.

Meer lezen over:

Over de auteur: Van den Bogaert Robin

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km