Populairste auto van Brazilië is ... Duitser

De ogen van de hele (voetbal)wereld zijn momenteel gericht op Brazilië, het grootse land van Zuid-Amerika. Tijd om even te kijken welke auto’s daar zoal rondrijden, want het Braziliaanse straatbeeld verschilt grondig van het onze.

  • Van den Bogaert Robin
  • 08 juli 2014
Voor buitenlandse bestuurders is het Braziliaanse verkeer even wennen. Het gaat er soms ‘wild’ aan toe … Ook het wegennet verschilt sterk. Er zitten soms verraderlijke diepe putten in het wegdek en niet alle wegen zijn verhard, waardoor ze in regenweer moeilijk berijdbaar zijn. Dat verklaart waarom behalve betaalbare stadswagentjes ook pick-ups en terreinwagens erg populair zijn bij Neymar en co. Dit zijn de vijf meest verkochte wagens in het eerste halfjaar van 2014.

1.       Volkswagen Gol
Volkswagen weet dat de Brazilianen voetbalgek zijn en doopte zijn compacte instapmodel Gol, Portugees voor … goal. Al sinds 1987 is dit model, dat specifiek voor groeilanden wordt gebouwd, de populairste auto in Brazilië. Hij is ongeveer even groot als ‘onze’ Polo en mag niet verward worden met de Golf.

2.      
Fiat Palio
Het merk Fiat is marktleider in Brazilië en heeft de Palio in huis als best verkopende model. De Palio is een wereldauto die in heel wat landen verkocht wordt. Misschien herinner je je de Palio Weekend nog, de breakversie die eind jaren negentig ook bij ons in de toonzalen stond. Sinds 2011 is er een volledig nieuwe Palio in Brazilië.

3.      
Fiat Strada
De Strada is de pick-upversie van de Palio, maar is wel nog gebaseerd op de eerste generatie van de kleine stadswagen. De Strada is ideaal voor het Braziliaanse wegennet en werd tot voor kort ook in België (met mondjesmaat) verkocht.

4.      
Chevrolet Onix
Dit model ken je wellicht niet. Hij wordt namelijk alleen verkocht in Zuid-Amerika. Deze compacte vijfdeurs is een goedkoper alternatief voor ‘onze’ Aveo, die trouwens ook te krijgen in Brazilië als Sonic.

5.      
Ford Fiesta
De enige auto in deze top-5 die ook bij ons nog te koop is: de Ford Fiesta. Hij wordt ter plekke gebouwd in Camaçari, net als de EcoSport overigens, die in Brazilië al lang een vaste waarde is en nu ook in aangepaste vorm naar Europa komt. 

Meer lezen over:

Over de auteur: Van den Bogaert Robin

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km