Top-5 nieuwe compacte SUV’s

Zin in avontuur? Bekijk je het leven graag vanuit de hoogte? Je bent niet de enige. Het segment van de compacte SUV’s en cross-overs is in volle bloei. Enkele opvallende nieuwkomers proberen hun plekje te veroveren op deze vruchtbare markt. Deze vijf nieuwe modellen hebben een sterk verschillend karakter. Er zit zeker een tussen die jou bevalt.

  • Piette François
  • 17 maart 2014

Mercedes GLA: premium

Dit is de premium-SUV. Hij lijkt op een verhoogde A-Klasse maar heeft alle stijlkenmerken van een echte terreinwagen. Afwerking, uitrusting en technologie zijn navenant. Voor sportievelingen is er de GLA AMG met 360 pk.

Citroën C4 Cactus: origineel

Deze nieuwe Citroën is moeilijk in een vakje te steken. We zouden hem omschrijven als een compacte berline met de stijl van een cross-over. Hij is niet bestemd voor het terrein, maar heeft enkele sterke troeven in handen zoals zijn originaliteit en beperkte prijs.

Nissan Qashqai: veelzijdig

Dit is de koning van zijn categorie. Hij effende het pad en werd vaak gekopieerd. De Qashqai is net helemaal vernieuwd en legt de lat nog wat hoger. Hij is luxueuzer maar ook gezinsvriendelijker dan ooit. De nieuwe Qashqai zet bovendien CO2-records neer.

Kia Soul: hippe stadswagen

Nog een model dat moeilijk in een klasse is onder te brengen. De Soul is toe aan zijn tweede generatie en onderscheidt zich door zijn originele esthetiek. Deze cross-over is niet zo veelzijdig als een SUV maar onderscheidt zich met een originele stijl en verzorgd interieur.

Jeep Renegade: avonturier

Eén van de verrassingen op het salon van Genève. Dit is de meest avontuurlijke SUV van dit gezelschap. Minder hadden we trouwens niet verwacht van het Amerikaanse merk. Hij is verkrijgbaar met alle uitrusting die nodig is om de jungle te overwinnen.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km