Een indrukwekkende geschiedenis en een stevige reputatie over de hele wereld. De Toyota Land Cruiser is een instituut. Deze update moet zijn reputatie nog extra kracht bijzetten.

De nieuwe Land Cruiser werd 60 millimeter langer, tot 4,84 meter in totaal. De voorzijde omvat de opvallendste wijzigingen, met een aangepaste motorkap, radiatorrooster, bumper en gewijzigde koplampen. Alles in functie van het ruwere terreinwerk, uiteraard. Achteraan werden de lichtblokken en de bumper hertekend. Enkele nieuwe koetswerkkleuren en velgen ronden het rijtje af.

Upgrade

Binnenin werd het dashboard ergonomisch opgewaardeerd, en worden er kwalitatievere materialen gebruikt. Een 8 duim groot infotainmentsysteem en 4,2 duim grote boordcomputer horen ook bij de opvallendste interieurwijzigingen.Het Toyota Safety Sense-systeem, met aanrijdingswaarschuwing en voetgangerherkenning, adaptieve snelheidsregelaar, rijstrookwaarschuwing en automatische koplampen, debuteert op de Land Cruiser. Een dodehoekwaarschuwing en waarschuwing voor kruisend verkeer achter de auto behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Ladderchassis

Het chassis blijft ongewijzigd: dat is nog steeds een ladderchassis op maat van terreinprestaties en duurzaam en eenvoudig onderhoud. Ook de 2.8 D-4D-viercilinder dieselmotor van 177 pk en 450 Nm blijft ongewijzigd.

Verwante artikels

07/06/2017 Scoop: Toyota Supra
01/09/2008 Nog sterker !

Nieuwe artikels

21/09/2017 Scoop: BMW X3 M
Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.