Al jaren circuleren er geruchten over een eventuele M-versie van de 7-Serie. BMW heeft er zich nog niet aan gewaagd en mogelijk gebeurt dat ook nooit. Maar je moet niet wanhopen, want tuner Alpina heeft een knalversie ontwikkeld van de grote limousine uit Beieren.

Voor een krachtig begin halen we er meteen enkele cijfers bij. Het hart van dit beest is een 4,4 liter V8 biturbo benzinemotor. Met een vermogen van maar liefst 610 pk en een koppel van 800 Nm, stuwt deze motor de zware limousine naar 320 km/u en legt hij 0 tot 100 km/u af in 3,7 seconden. Dat schudt zelfs enkele befaamde sportwagens wakker.

4 aangedreven én gestuurde wielen

Het blijft niet bij de motor, Alpina heeft nog enkele andere verrassingen in petto. Te beginnen met het geluid, dat speciaal herwerkt werd om heser te klinken dankzij actieve kleppen in de inox uitlaatlijn. Dan is er nog de transmissie. Deze B7 Bi-Turbo is alleen beschikbaar met een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving. Voor meer stabiliteit en wendbaarheid zorgen ook de vier gestuurde wielen.

Voorts werkte Alpina aan de gebruikelijke sportieve stijlkenmerken, een in de hoogte regelbare ophanging en een specifieke behandeling voor het interieur. Sta je op het punt om helemaal te smelten voor deze auto? Nog enkele belangrijke details: Alpina kondigt een CO2-uitstoot van 242 g/km en een basisprijs rond 150.000 euro aan.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.