Klinkt de titel een beetje macho? Ongetwijfeld, maar hij komt wel recht uit een persbericht. Deze Microlino kijkt vol nostalgie terug naar de befaamde Isetta uit de jaren ’50. 

In 1952 ontwierp de Italiaanse firma Iso Rivolta een dwergauto voor kleine afstanden: de Isetta. Net na de oorlog konden velen zich geen grote wagen aanschaffen. Deze dwergauto was het alternatief voor de traditionele bromfiets. Het succes bleef niet uit, want er werden meer dan 200.000 exemplaren geproduceerd onder verschillende licenties. 

Andere prioriteiten

Ondertussen is de wereld erg veranderd. Maar de demografische explosie in de steden zorgt voor zware mobiliteitsproblemen en deze dwergauto zou wel eens een oplossing kunnen bieden. Het Zwitserse bedrijf ‘Micro Mobility Systems’ is in elk geval overtuigd. Met de Isetta als inspiratiebron stelt de kleine firma dit prototype voor op het salon van Genève.

Eigenschappen

De stijl doet erg denken aan de originele Isetta, maar er is ook plaats voor enkele moderne toetsen. Wat de motor betreft, geen spoor van nostalgie: dit model laat de kleine monocilinder uit de jaren ’50 voor wat het is en rijdt elektrisch. Zonder te veel te onthullen, laat het Zwitserse bedrijf weten dat deze wagen een topsnelheid van 90 kilometer per uur haalt en dat de motor een autonomie van 80 kilometer heeft. En nog goed om weten: zoals bij het origineel is er maar één deur vooraan.

Enkel voor China?

De Microlino werd in samenwerking met het Chinese autobedrijf Kandi Technologies ontwikkeld en de productie is zo goed als zeker. Maar verheug je niet te snel, want in eerste instantie is hij enkel bestemd voor de Chinese markt. En het prijskaartje? Je betaalt tussen 6.000 en 9.000 euro. Micro Mobility Systems heeft in afwachting alvast een originele Isetta ‘van elektriciteit voorzien’. Kwestie van ook de twijfelaars over de streep te trekken.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.