Video - Nissan GT-R: Godzilla vecht terug en brult luider

Elk jaar krijgt de GT-R enkele verbeteringen om zijn topniveau te behouden. Doorgaans is de evolutie eerder bescheiden, maar deze keer zijn de aanpassingen een pak grondiger.

  • Piette François
  • 24 maart 2016

Ten eerste is er de look. Kenners van het model zullen de nieuwe voorkant opmerken, net als een paar extra luchthappers. Op die manier wil Nissan de stroomlijn verbeteren. Maar dat houdt Godzilla niet tegen om er ook agressiever uit te zien dan ooit tevoren. Tegelijk moeten we toegeven dat het allemaal niet revolutionair is.

Verzorgd interieur

In het interieur evolueert het multimediasysteem. Het heeft nog altijd een aanraakscherm, maar biedt nu meer functies. Zo kon het aantal knoppen verminderd worden. De GT-R is vanbinnen beter verzorgd. Hij heeft een boordplank met lederen bekleding en paletten aan het stuurwiel om te schakelen.

Muziek

Onder de motorkap werd de 3,8 liter V6 biturbo nog wat opgevoerd, waardoor hij een twintigtal pk’s wint: Nissan kondigt een vermogen van 570 pk en een koppel van 637 Nm aan. De transmissie wordt nog altijd toevertrouwd aan een automaat met dubbele koppeling, die verfijnder en stiller functioneert. Des te beter, want dan kun je nog meer genieten van de stem van de V6, die nog versterkt door de nieuwe actieve uitlaat uit titanium.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km