3 apps om te downloaden als je elektrisch rijdt

Geen enkele is verplicht, maar ze zullen je het leven een pak aangenamer maken!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 01 juni 2022
  • Comfort
  • 7.434 weergaven

Bij VROOM.be, weten we het één het het ander over elektrisch rijden! We bestuderen het, testen het en leggen zelfs lange afstanden af met batterij-elektrische auto’s! En als er één ding is dat we geleerd hebben door ermee te rijden, is dat een gewaarschuwd, goed ingelicht en geïnformeerd man er twee waard is. Dankzij deze drie apps loop je geen risico om zonder stroom te vallen!

1. Chargemap

Als je met een elektrisch voertuig onderweg bent, en vooral als je ver van huis bent, is het beter om te weten waar je kan opladen. Een goede manier om te weten te komen waar je laadpalen kan vinden is Chargemap. Niet alleen vertelt het je waar je kan opladen, maar het vertelt je ook de snelheid, compatibele abonnementen, tarieven, status en soms zelfs beschikbaarheid van bijna elk oplaadpunt in Europa! Je kan er ook een met veel laadpalen compatibele laadpas bestellen.

2. A Better Route Planner (ABRP)

Een lange traject afleggen in een elektrische auto is niet zo gemakkelijk voor te bereiden als met een auto met verbrandingsmotor. Je moet natuurlijk stoppen om op te laden. Maar waar en hoe lang doe je dat om zo efficiënt mogelijk te reizen? Één van de beste apps om deze vragen te beantwoorden is ABRP. Het is uiterst nauwkeurig en gebruikt het exacte model van je auto om elke stop te berekenen.

3. Tesla

Heb je geen Tesla? Ook dan is de app erg handig om de dichtstbijzijnde openbare Supercharger te vinden. Ja, sinds kort kan iedereen bij de Amerikaanse fabrikant gaan inpluggen, zelfs in België! De oplaadstations zijn heel efficiënt en er is nooit plaatsgebrek. Superchargers die voor iedereen toegankelijk zijn, zijn een waar plezier om te gebruiken. Daar weten we alles van

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Wat denk je van een prestigieuze rijervaring op ijs?

Wat denk je van een prestigieuze rijervaring op ijs?

Een ideetje om te delen met de HR-verantwoordelijke op je werk?

Deze mysterieuze en zeldzame Ferrari heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven!

Deze mysterieuze en zeldzame Ferrari heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven!

Neen, dit is geen Ferrari 250 GTE, de eerste vierzitter van de autobouwer met het steigerende paard als logo. Er is vandaag nog steeds veel speculatie rond deze Ferrari 330 America...

Verrassing: dit premiummerk heeft de hoogste aankooptevredenheid bij klanten

Verrassing: dit premiummerk heeft de hoogste aankooptevredenheid bij klanten

Het springt 8 plaatsen hoger in het beroemde klassement en komt daarmee voor Porsche en Lexus. Het Italiaanse merk eindigt daarmee ver voor het Duitse trio Audi, BMW en Mercedes!

Zoveel kost de Volvo EX90, het Zweedse elektrische vlaggenschip

Zoveel kost de Volvo EX90, het Zweedse elektrische vlaggenschip

Voorlopig moet je er niet op hopen dat je met deze brok technologie kan rijden voor minder dan € 100.000 …

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km