3 apps om te downloaden als je elektrisch rijdt

Geen enkele is verplicht, maar ze zullen je het leven een pak aangenamer maken!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 01 juni 2022
  • Comfort

Bij VROOM.be, weten we het één het het ander over elektrisch rijden! We bestuderen het, testen het en leggen zelfs lange afstanden af met batterij-elektrische auto’s! En als er één ding is dat we geleerd hebben door ermee te rijden, is dat een gewaarschuwd, goed ingelicht en geïnformeerd man er twee waard is. Dankzij deze drie apps loop je geen risico om zonder stroom te vallen!

1. Chargemap

Als je met een elektrisch voertuig onderweg bent, en vooral als je ver van huis bent, is het beter om te weten waar je kan opladen. Een goede manier om te weten te komen waar je laadpalen kan vinden is Chargemap. Niet alleen vertelt het je waar je kan opladen, maar het vertelt je ook de snelheid, compatibele abonnementen, tarieven, status en soms zelfs beschikbaarheid van bijna elk oplaadpunt in Europa! Je kan er ook een met veel laadpalen compatibele laadpas bestellen.

2. A Better Route Planner (ABRP)

Een lange traject afleggen in een elektrische auto is niet zo gemakkelijk voor te bereiden als met een auto met verbrandingsmotor. Je moet natuurlijk stoppen om op te laden. Maar waar en hoe lang doe je dat om zo efficiënt mogelijk te reizen? Één van de beste apps om deze vragen te beantwoorden is ABRP. Het is uiterst nauwkeurig en gebruikt het exacte model van je auto om elke stop te berekenen.

3. Tesla

Heb je geen Tesla? Ook dan is de app erg handig om de dichtstbijzijnde openbare Supercharger te vinden. Ja, sinds kort kan iedereen bij de Amerikaanse fabrikant gaan inpluggen, zelfs in België! De oplaadstations zijn heel efficiënt en er is nooit plaatsgebrek. Superchargers die voor iedereen toegankelijk zijn, zijn een waar plezier om te gebruiken. Daar weten we alles van

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
TVR Cerbera Speed 12: de Heilige Graal staat te koop!

TVR Cerbera Speed 12: de Heilige Graal staat te koop!

Ben je van het onverschrokken type? Goed nieuws: de enige TVR Cerbera Speed 12 met goedkeuring voor de openbare weg staat te koop. Zonder overdrijven een unieke kans!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Het is gemakkelijker dan ooit om een Model S, 3, X of Y te testen. Je moet enkel een afspraak maken op de site van Tesla, ter plaatse eens bellen en je bent binnen.

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km