3 manieren om goedkoper te tanken zonder bedrijfstankkaart

Bedrijfswagens staan de laatste weken weer volop in de aandacht. Maar zelfs al krijg je geen bedrijfswagen of tankkaart van je werkgever, dan zijn er toch manieren om goedkoper te tanken. Wij lijsten ze even op.
  • Bervoets Wim
  • 24 oktober 2016
  • Kosten
  • 2.456 weergaven

Het is overduidelijk dat we de manieren om goedkoper te tanken niet erg goed kennen. Cosumentenwebsite TopCompare becijferde dat we in België elk jaar ongeveer 100 miljoen euro aan voordelen laten liggen, simpelweg omdat we ze niet kennen.

Toch kan je een aardige slok op de borrel besparen: van 8 tot 56 euro per jaar afhankelijk van de brandstof, het soort kaart en het aantal gereden kilometers. Gemiddeld kan je als particulier daardoor 34 euro besparen als je een tankkaart neemt of een getrouwheidsprogramma volgt, aldus TopCompare.

1. Neem een tankkaart

Ook als particulier kan je een tankkaart nemen. Op het einde van de maand krijg je dan een factuur met een overzicht van al je tankbeurten. Afhankelijk van de tankbeurt krijg je een extra korting van 0,005 tot 0,02 euro per liter. TopCompare lijst de VAB-tankkaart (geldig bij Esso en Q8) op als voordeligste tankkaart, maar alleen wanneer je VAB-lid bent. Anders is de tankkaart van Avia de voordeligste (die ook geldig is bij Power- en Octa+-stations).

2. Teken in op een getrouwheidsprogramma

Met een getrouwheidsprogramma betaal je niet direct voordeliger aan de pomp, maar spaar je punten per liter die je tankt. Die punten kan je dan inwisselen voor cash geld of kortingen bij commerciële partners van het programma. Elke tankbeurt moet je dan wel registreren op je getrouwheidskaart. TopCompare noemt de getrouwheidsprogramma’s van Total en Delhaize Plus op, die evenveel besparen maar andere voordelen bieden.

3. Neem een kredietkaart

Wil je op deze manier besparen aan de pomp, dan is er maar één kredietkaart beschikbaar: de Beobank Q8 World MasterCard. Tank je alleen bij Q8, dan bespaar je de eerste drie maanden 4% op een tankbeurt, daarna 2%. De jaarlijkse bijdrage bedraagt 5 euro, en je hebt geen zichtrekening nodig bij de bank, aldus TopCompare.

Een volledig overzicht van alle mogelijkheden vind je op de website van TopCompare.

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: Pagani C10, daar is de hypercar met V12!

Scoop: Pagani C10, daar is de hypercar met V12!

Het nieuwe snelheidskanon van Pagani is betrapt door onze spionnen.

Skoda Afriq, een Kamiq op steroïden!

Skoda Afriq, een Kamiq op steroïden!

Dit is de 8ste concept car die ontworpen werd door leerlingen van de school van het Tsjechische merk, en hun eerste rallywagen! Hij is meteen serieus en bevat ook nog een kleine verrassing…

Video: de Mercedes EQG doet een ‘tank turn’

Video: de Mercedes EQG doet een ‘tank turn’

In de aanloop naar de lancering van zijn elektrische ‘G’ pakt Mercedes al uit met één van de indrukwekkende kunstjes van zijn ‘tank’.

Deze auto verandert van kleur door middel van gedachten

Deze auto verandert van kleur door middel van gedachten

Een futuristisch concept dat ontwikkeld werd door de ingenieurs van BMW en Brainboost.

Aanbevolen tests voor jou

3,2 /5 Test: MG MG5, de elektrische break zonder kapsones

Test: MG MG5, de elektrische break zonder kapsones

Lijken blitse elektrische SUV’s je wat te veel van het goede en te duur? Met deze eerste ‘rationele en betaalbare’ elektrische break zou MG je dan wel eens kunnen verleiden!

3,5 /5 Eerste test: de Alfa Romeo Tonale herschudt de kaarten!

Eerste test: de Alfa Romeo Tonale herschudt de kaarten!

De compacte Italiaanse SUV is er eindelijk! Liefhebbers van rijplezier zullen blij zijn, maar misschien gaat dat ten koste van het comfort en de praktische aspecten? Tenzij de situatie net helemaal omgekeerd is...

Audi Q4 e-tron vs Tesla Model Y: andere wapens, maar een spannende strijd!

Audi Q4 e-tron vs Tesla Model Y: andere wapens, maar een spannende strijd!

De Duitser strijdt niet met dezelfde wapens als de gezins-SUV van de Amerikaanse elektro-specialist. Maar mag hij toch hopen op een overwinning?

Test: Fiat Tipo & 500X hybride, zijn ze echt de moeite waard?

Test: Fiat Tipo & 500X hybride, zijn ze echt de moeite waard?

De twee meest familiale auto’s van de Italiaanse autobouwer krijgen een hybride aandrijving. Blijkt dat we die motorisatie nog niet zo lang geleden al konden ontdekken! Maar biedt hij echt een voordeel onder de motorkap van de Tipo en de 500X?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
5 meteen beschikbare Tesla’s op VROOM.be

5 meteen beschikbare Tesla’s op VROOM.be

Het voordeel bij Tesla is dat de modellen maar weinig veranderd zijn in de loop der jaren en dus niet verouderd lijken. En natuurlijk is er de toegang tot het Supercharger-netwerk! Jammer genoeg betekent dat ook dat ze eerder aan de prijs blijven...

Te koop: een Renault Fuego die eigendom was van de familie Ceaușescu

Te koop: een Renault Fuego die eigendom was van de familie Ceaușescu

De startprijs voor deze auto uit de jaren ‘80: € 500!

Tesla Superchargers beschikbaar voor iedereen, ook in België!

Tesla Superchargers beschikbaar voor iedereen, ook in België!

België, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden openen ook een aantal van hun Superchargers voor alle elektrische voertuigen!

Zoveel kost de Volkswagen ID.Buzz

Zoveel kost de Volkswagen ID.Buzz

Het is ondertussen twee maanden geleden dat Volkswagen het doek haalde van de elektrische reïncarnatie van zijn legendarische bus. En we kennen eindelijk de prijzen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 44.490
2022
5 km

Benzine, Automaat

€ 27.490
2022
5 km

Benzine, Manueel

€ 19.571

Diesel, Automaat

€ 55.990
2022
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 17.790
2017
10.571 km

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Benzine, Manueel

€ 21.999
2018
54.490 km

Diesel, Manueel

€ 13.050
2016
113.244 km