4 goede redenen om een reisbijstandsverzekering te nemen voor je naar de bergen trekt

Een skivakantie is niet zonder risico’s. Je bent dus maar beter goed voorbereid...

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 15 december 2022
  • Kosten

Liefhebbers van het genre weten dat een skivakantie synoniem staat met spanning, plezier en mooie herinneringen, maar dat sluit de risico's die gepaard gaan met dit type vakantie niet uit. Het is duidelijk dat wintersport, zoals elke sportactiviteit, een aantal risico's met zich meebrengt, of die zich nu afspelen op de piste of onderweg naar je vakantiebestemming. Dat zou je ertoe moeten aanzetten om een specifieke verzekering af te sluiten. Hier zijn vier goede redenen om dat te doen!

1. Voor het geval je in het ziekenhuis moet worden opgenomen

Een ongeluk op de besneeuwde hellingen kan bijzonder prijzig zijn. De kosten van een medische ingreep ter plaatse kunnen namelijk snel oplopen tot enkele honderden euro's. Of zelfs meer als er bijvoorbeeld een helikopter nodig is om je te redden. Deze kosten kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen als het ongeluk buiten de piste plaatsvindt. Zonder verzekering zal je enorme bedragen moeten neertellen om deze vele kosten te dekken. Het is daarom beter om enkele tientallen euro's uit te geven aan een verzekering dan om bij een ongeluk veel geld te moeten ophoesten.

2. Voor het geval je schade toebrengt aan anderen

Bij een ongeluk kunnen natuurlijk meerdere mensen betrokken zijn, en jij kan daarvoor verantwoordelijk worden gesteld. Bij het skiën kan je gemakkelijk iemand raken of verwonden, maar je kan ook materiële schade veroorzaken. Als je aansprakelijk bent, zal je de persoon die de schade heeft geleden, moeten vergoeden. Je verzekering betaalt deze vergoeding, als je een speciale polis hebt afgesloten tenminste.

3. In geval van diefstal of beschadiging van je skiuitrusting

In de bergen ben je niet veilig voor mensen van kwade wil die geïnteresseerd zijn in materiaal dat soms enkele duizenden euro's waard is. Ook als het gaat om gehuurde uitrusting ben je verplicht die te vergoeden als je ze stuk maakt of wanneer ze gestolen wordt. Het afsluiten van een specifieke verzekering helpt ook in dat geval!

4. Voor het geval je reis wordt geannuleerd of onderbroken

Het laatste onfortuinlijke voorbeeld is een afgelaste of onderbroken reis. Ook hier geldt dat een goede verzekering bepaalde kosten dekt als de verzekerde zijn reis moet onderbreken, met inachtneming van bepaalde limieten en plafonds. Afhankelijk van de polis kan het gaan om skipassen, de kosten van skilessen en de kosten van het verblijf voor de dagen waarop je als verzekerde niet aanwezig was. Sommige polissen kunnen ook dekking bieden voor de onderbreking van een vakantie door te veel of geen sneeuw!


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Unsplash / Sebastian Staines.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla heeft de prijs van beide varianten van de Model 3 Highland met 4.000 euro verlaagd, en de Long Range krijgt een nieuwe naam.

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron is nu te bestellen in verschillende uitvoeringen met een vanafprijs van 75.900 euro, maar hij zou binnenkort goedkoper moeten worden...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km