4 goede redenen om een reisbijstandsverzekering te nemen voor je naar de bergen trekt

Een skivakantie is niet zonder risico’s. Je bent dus maar beter goed voorbereid...

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 15 december 2022
  • Kosten
  • 786 weergaven

Liefhebbers van het genre weten dat een skivakantie synoniem staat met spanning, plezier en mooie herinneringen, maar dat sluit de risico's die gepaard gaan met dit type vakantie niet uit. Het is duidelijk dat wintersport, zoals elke sportactiviteit, een aantal risico's met zich meebrengt, of die zich nu afspelen op de piste of onderweg naar je vakantiebestemming. Dat zou je ertoe moeten aanzetten om een specifieke verzekering af te sluiten. Hier zijn vier goede redenen om dat te doen!

1. Voor het geval je in het ziekenhuis moet worden opgenomen

Een ongeluk op de besneeuwde hellingen kan bijzonder prijzig zijn. De kosten van een medische ingreep ter plaatse kunnen namelijk snel oplopen tot enkele honderden euro's. Of zelfs meer als er bijvoorbeeld een helikopter nodig is om je te redden. Deze kosten kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen als het ongeluk buiten de piste plaatsvindt. Zonder verzekering zal je enorme bedragen moeten neertellen om deze vele kosten te dekken. Het is daarom beter om enkele tientallen euro's uit te geven aan een verzekering dan om bij een ongeluk veel geld te moeten ophoesten.

2. Voor het geval je schade toebrengt aan anderen

Bij een ongeluk kunnen natuurlijk meerdere mensen betrokken zijn, en jij kan daarvoor verantwoordelijk worden gesteld. Bij het skiën kan je gemakkelijk iemand raken of verwonden, maar je kan ook materiële schade veroorzaken. Als je aansprakelijk bent, zal je de persoon die de schade heeft geleden, moeten vergoeden. Je verzekering betaalt deze vergoeding, als je een speciale polis hebt afgesloten tenminste.

3. In geval van diefstal of beschadiging van je skiuitrusting

In de bergen ben je niet veilig voor mensen van kwade wil die geïnteresseerd zijn in materiaal dat soms enkele duizenden euro's waard is. Ook als het gaat om gehuurde uitrusting ben je verplicht die te vergoeden als je ze stuk maakt of wanneer ze gestolen wordt. Het afsluiten van een specifieke verzekering helpt ook in dat geval!

4. Voor het geval je reis wordt geannuleerd of onderbroken

Het laatste onfortuinlijke voorbeeld is een afgelaste of onderbroken reis. Ook hier geldt dat een goede verzekering bepaalde kosten dekt als de verzekerde zijn reis moet onderbreken, met inachtneming van bepaalde limieten en plafonds. Afhankelijk van de polis kan het gaan om skipassen, de kosten van skilessen en de kosten van het verblijf voor de dagen waarop je als verzekerde niet aanwezig was. Sommige polissen kunnen ook dekking bieden voor de onderbreking van een vakantie door te veel of geen sneeuw!


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Unsplash / Sebastian Staines.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Twee Bugatti’s en een Ferrari voor meer dan 10 miljoen euro

Twee Bugatti’s en een Ferrari voor meer dan 10 miljoen euro

Twee van de drie auto’s, uit de collectie van een overleden Nederlandse verzamelaar, beschikken over een uitzonderlijk palmares in de autosport!

De meest ecologische nieuwe auto van 2022 is ‘Made in China’

De meest ecologische nieuwe auto van 2022 is ‘Made in China’

Dat is de conclusie van Green NCAP, dat de Dacia Spring uitroept tot winnaar van de tests van het afgelopen jaar.

Te koop: de Elan Plus 2 van Lotus-stichter Colin Chapman

Te koop: de Elan Plus 2 van Lotus-stichter Colin Chapman

Een kans om tegen een betaalbare prijs een stuk Lotus-geschiedenis in handen te krijgen.

Koopje: Rolls-Royce Silver Spirit, een authentieke Rolls voor minder dan € 25.000!

Koopje: Rolls-Royce Silver Spirit, een authentieke Rolls voor minder dan € 25.000!

Een Rolls voor de prijs van een hatchback, lijkt je dat wel iets? Dan stellen we je de Rolls-Royce Silver Spirit voor, een icoon uit de jaren ‘80.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km