5 ‘shooting brakes’ voor minder dan 10.000 euro!

De Britten noemen deze driedeurs breaks ‘shooting brakes’ en je moet toegeven dat ze bijzonder chique ogen. Ze bieden het perfecte compromis tussen een sportieve coupé en een praktische break. Maar kan je er één kopen voor minder dan 10.000 euro?

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 18 maart 2022
  • Aankoop

1. Honda Accord Aerodeck

Dit is waarschijnlijk niet de meest glamoureuze in deze lijst, maar zijn ‘very eighties’ look is terug in de mode! Op mechanisch vlak is hij niet kapot te krijgen en performant, maar deze Honda is wel gevoelig voor roest!

2. Lancia Beta HPE

De Beta, die aangedreven wordt door motoren uit de rekken van Fiat, is niet altijd graag gezien door de hardcore fans van het merk. En toch is het een schitterende auto, vooral in de gewilde HPE-uitvoering (kort voor High Performance Estate)! De Beta HPE in Volumex-versie, met compressor, beschikt over een vermogen van 135 pk en haalt meer dan 200 km/u!

3. Lotus Elite

In de jaren ‘70 besliste Colin Chapman om de zeer spartaanse sportwagens vaarwel te zeggen en comfortabelere modellen te lanceren. Dat werd de Elite! Omdat hij licht was, beschikte hij over een uitstekend weggedrag, terwijl de Lotus-motor zorgde voor uitstekende prestaties! Helaas liet de bouwkwaliteit vaak te wensen over. Aarzel niet om wat meer uit te geven om een mooi exemplaar te vinden!

4. Reliant Scimitar GTE

De favoriet van Prinses Anne, die heel wat exemplaren bezat, is de Reliant Scimitar een Brits curiosum met een plastic koetswerk en een Ford V6. Voor dit budget moet je waarschijnlijk genoegen nemen met een wat vermoeid, rechtsgestuurd exemplaar met een automaat… maar chique is hij altijd!

5. Volvo 480

Terwijl de 1800ES onbereikbaar geworden is, is er nog altijd de 480! De minder glamoureuze Volvo is voorwielaangedreven en uitgerust met Renault-motoren. De lijn is echter origineel en deze youngtimer begint de aandacht te trekken van de verzamelaars.


Op zoek naar een oldtimer?

Ben jij op zoek naar een oldtimer? Ontdek onze nieuwste zoekertjes voor oldtimers nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Koopje van het moment: Citroën C15, een ultra hippe bestelwagen voor een lage prijs!

Koopje van het moment: Citroën C15, een ultra hippe bestelwagen voor een lage prijs!

De Citroën C15 is het onwaarschijnlijke verhaal van een hardwerkende bestelwagen die de mascotte werd bij hipsters! Deze onwaarschijnlijke reputatie heeft hem een gestage stijging in populariteit opgeleverd! Ben je op zoek naar een trendy, retro bestelwagen voor een lage prijs? Zoek dan niet verder, maar haast je!

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Ford gaat binnenkort de bestelboeken openen van zijn iconische Bronco op enkele Europese markten, waaronder België. Maar je zal je moeten haasten, want er zijn er niet genoeg voor iedereen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km