Android Auto: nieuwe functie om je het leven te vergemakkelijken

Voortaan is Android Auto volledig compatibel met Coyote.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 17 juni 2021
  • Comfort

Google heeft een reeks nieuwigheden aangekondigd voor zijn dienst Android Auto. Een daarvan is de toegang tot berichtendiensten zoals WhatsApp, Signal of Telegram, die voortaan vanaf het startscherm verloopt. Je moet dus niet meer naar de betrokken app gaan, want zodra je een bericht ontvangt, opent een specifiek venster van waar je kan antwoorden. Om nieuwe berichten te sturen zeg je “Ok Google” om de Assistant te openen vervolgens een boodschap te dicteren. Zo moet het eenvoudiger worden om berichten te ontvangen en te versturen terwijl de bestuurder zo min mogelijk wordt afgeleid.

Een andere nieuwigheid: specifieke apps voor het opladen van elektrische voertuigen zijn voortaan compatibel met Android Auto. Hetzelfde geldt voor apps rond navigatie (bijvoorbeeld TomTom AmiGO) of parkeren.

‘Verklikker’

Een andere nieuwe functie die sommige automobilisten boeiend zullen vinden: Coyote maakt zijn intrede bij Android Auto. De specialist in geconnecteerde systemen om bestuurders te ondersteunen, die vooral gekend is om zijn flitswaarschuwingen, bestaat al meerdere jaren in de vorm van een mobiele app en is voortaan compatibel met Android Auto. Zo kan hij rechtstreeks op het scherm van de wagen worden getoond. Dat verbetert ook het leescomfort aangezien de schermen aan boord van onze voertuigen tegenwoordig groter zijn dan die van onze smartphones.

Klanten die de Coyote-app reeds gebruiken kunnen die tot 15 juli gratis koppelen aan Android Auto. Daarna moet je kiezen voor het Extend-abonnement van 10,99 euro per maand. Als je het systeem eens wil testen terwijl je naar je vakantiebestemming rijdt, kan dat 30 dagen lang gratis.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: BMW AG.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Er zijn al Fisker Ocean Extremes uit stock verkrijgbaar vanaf 43.590 euro, maar is die aanbieding het risico waard?

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Met een vanafprijs van 16.990 euro behoudt de Dacia Spring zijn titel van goedkoopste elektrische wagen in Europa, en met afstand!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km