Bedien je binnenkort je auto met je iPhone?

Apple wil meer functies aansturen via Apple CarPlay.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 11 oktober 2021
  • Comfort

iPhone-gebruikers verbinden hun telefoon doorgaans via Apple CarPlay met de auto tijdens het rijden – als de wagen tenminste met die functie is uitgerust. Dat is een interne versie van iOS (het besturingssysteem van de iPhone en iPad) die speciaal is ontwikkeld voor voertuigen en waarmee je bijvoorbeeld kan bellen, een playlist beluisteren of navigeren via een app op de smartphone.

Apple wil het daar niet bij houden. Het bedrijf wil de technologie namelijk verder gaan ontwikkelen en het mogelijk maken om “de controle te nemen” over de wagen. We bedoelen dan niet dat je smartphone als afstandsbediening zou gaan werken voor je auto, maar wel dat een aantal parameters zoals de klimaatregeling, de verwarming, de stoelpositie of de audio-installatie zouden kunnen worden bediend.

Ijzeren hart

Intern heet het project bij Apple ‘IronHeart’. De ambitie is om meer interacties te bekomen tussen de wagen en de iPhone van zijn eigenaar om die laatste het leven te vergemakkelijken. Een en ander zou waarschijnlijk gaan via een geoptimaliseerde versie van Apple CarPlay en Apple CarKey (technologie waarbij je smartphone of smartwatch als autosleutel dient).

Naar alle waarschijnlijkheid werkt de concurrentie (Google voorop) aan vergelijkbare technologie. Maar Apple wil een voorsprong nemen en leider worden in het beheer van comfort en infotainment in onze auto’s. Het moet nu wel nog de vele autoconstructeurs overtuigen om mee te gaan in dit idee. Een echt probleem zou dat niet mogen vormen gezien de populariteit van de producten van het merk met de appel.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Volvo Cars.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Met een vanafprijs van 16.990 euro behoudt de Dacia Spring zijn titel van goedkoopste elektrische wagen in Europa, en met afstand!

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Er zijn al Fisker Ocean Extremes uit stock verkrijgbaar vanaf 43.590 euro, maar is die aanbieding het risico waard?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km