Deze batterij belooft twee keer zoveel rijbereik!

CATL heeft een nieuwe batterij ontwikkeld waarvan de cellen twee keer zoveel energiedensiteit hebben. En dat kan een revolutie betekenen voor meer dan enkel de autowereld...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 25 april 2023
  • Comfort


Na batterijen die twee keer zo snel kunnen opladen, zijn er nu batterijen die twee keer zo ver kunnen rijden! De Chinese batterijreus CATL heeft namelijk net een nieuwe generatie batterijen voorgesteld waarvan de cellen twee keer zoveel energiedensiteit hebben. Daarmee zou je dus twee keer zo ver kunnen rijden met een even zware batterij, of een vergelijkbare autonomie halen met een accu die twee keer zo licht is.

Meer dan 1.000 km rijbereik!

Concreet kunnen deze nieuwe batterijen tot 500 Wh/kg opslaan. Ter vergelijking: een Tesla Model 3 Long Range heeft vandaag een energiedensiteit van 260 Wh/kg met zijn batterij. Met een totaal van 79,5 kWh en een batterij van 478 kg, kan de Amerikaanse berline tot 602 km per laadbeurt rijden. Dankzij deze nieuwe technologie van CATL zou dezelfde Tesla meer dan 1.100 km kunnen rijden, of ongeveer 200 kg kunnen besparen om de prestaties te verbeteren!

Voor auto's, maar ook voor andere toepassingen

CATL heeft veel vertrouwen in zijn nieuwe technologie, die ook een revolutie zou kunnen betekenen in andere sectoren. Volgens het Chinese bedrijf zouden deze nieuwe batterijen ook gebruikt kunnen worden in de luchtvaart! Daarmee is het enkel nog wachten op wanneer deze nieuwe en innovatieve technologie klaar zal zijn voor het grote publiek, in welke sector dan ook.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
De Ferrari Enzo van Fernando Alonso staat te koop!

De Ferrari Enzo van Fernando Alonso staat te koop!

De Italiaanse supercar wordt geschat op meer dan 5 miljoen euro door Monaco Car Auctions!

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Het is 1966. Lamborghini maakt furore door de Miura voor te stellen, een futuristische supercar met zijn motor en versnellingsbak centraal achterin. Achter de schermen werkt Ferrari aan een meer traditionele tegenhanger. Dit is het prototype van dit nieuwe model, dat een van de meest iconische Ferrari's aller tijden vooraf ging!

Koopje van het moment: Alfa Romeo 164 Q4, de versie waar de liefhebbers op zaten te wachten!

Koopje van het moment: Alfa Romeo 164 Q4, de versie waar de liefhebbers op zaten te wachten!

Toen Alfa Romeo aan het einde van de jaren ‘80 met de 164 zijn vlaggenschip op de markt bracht, was het al een hele tijd geleden dat het merk nog eens een valabel alternatief voor de ongenaakbare Duitse berlines kon aanbieden. De beste poging was deze Q4-versie, die pas veel later gelanceerd werd!

Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Het beroemde veilinghuis RM Sotheby's heeft de verkoop aangekondigd van een geheim gehouden privécollectie. De verzameling krijgt de naam 'The Aurora Collection' en omvat 14 wagens die alle records zouden kunnen breken...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km