Hoe moet je een elektrische auto depanneren?

Een defecte elektrische wagen weer op de weg helpen is geen kinderspel, dus misschien komen deze tips wel van pas!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 08 mei 2023
  • Comfort

Een lege batterij kan iedereen voorkomen, zeker als je het nog niet gewend bent om met een elektrische wagen te rijden, waarvan het beloofde rijbereik niet altijd overeenkomt met de werkelijkheid. En hoewel elektrische wagens over het algemeen betrouwbaarder zijn dankzij hun minder complexe techniek, zijn ze ook niet volledig storingsvrij. Wist je bijvoorbeeld dat een batterij-elektrische wagen in panne onmogelijk weg te slepen is op de gewone manier? Gelukkig zijn er andere oplossingen om je weer op weg te helpen...

Aangepast gereedschap

Als het probleem ter plaatse hersteld kan worden, zoals bij een platte band, kan een pechverhelper gewoon op de traditionele manier te werk gaan. Maar daarvoor moet hij wel correct uitgerust zijn. Omdat het gewicht van een elektrische wagen meestal een pak hoger ligt dan bij een auto met verbrandingsmotor, is het soms nodig om gespecialiseerd of zwaarder gereedschap te gebruiken, bijvoorbeeld om ze op te krikken.

Gebruik een gespecialiseerde depannagedienst

Als je met een platte batterij zit, hebben sommige pechverhelpers een generator of een kleine batterijbooster aan boord om net genoeg elektriciteit te leveren om tot de dichtstbijzijnde laadpaal te kunnen rijden. Als het probleem ernstiger is en de wagen naar de garage moet getakeld worden, ben je soms genoodzaakt om een gespecialiseerde dienst te contacteren. Die heeft de beschikking over geschikt materiaal zoals een kraan om de wagen op de takelwagen te tillen. In elk geval is het beter om, als je hulp inroept, een specialist te contacteren en meteen te vermelden dat het om een elektrische wagen gaat. Zo voorkom je tijdverlies en dubbel werk.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Sébastien Vanhouche.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Koopje van het moment: Alfa Romeo 164 Q4, de versie waar de liefhebbers op zaten te wachten!

Koopje van het moment: Alfa Romeo 164 Q4, de versie waar de liefhebbers op zaten te wachten!

Toen Alfa Romeo aan het einde van de jaren ‘80 met de 164 zijn vlaggenschip op de markt bracht, was het al een hele tijd geleden dat het merk nog eens een valabel alternatief voor de ongenaakbare Duitse berlines kon aanbieden. De beste poging was deze Q4-versie, die pas veel later gelanceerd werd!

Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Het beroemde veilinghuis RM Sotheby's heeft de verkoop aangekondigd van een geheim gehouden privécollectie. De verzameling krijgt de naam 'The Aurora Collection' en omvat 14 wagens die alle records zouden kunnen breken...

De Ferrari Enzo van Fernando Alonso staat te koop!

De Ferrari Enzo van Fernando Alonso staat te koop!

De Italiaanse supercar wordt geschat op meer dan 5 miljoen euro door Monaco Car Auctions!

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Het is 1966. Lamborghini maakt furore door de Miura voor te stellen, een futuristische supercar met zijn motor en versnellingsbak centraal achterin. Achter de schermen werkt Ferrari aan een meer traditionele tegenhanger. Dit is het prototype van dit nieuwe model, dat een van de meest iconische Ferrari's aller tijden vooraf ging!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km