Deze Isetta van een iconische racepiloot is te koop

Niemand minder dan Stirling Moss restaureerde en gebruikte de ‘bubble car’ zelf.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 11 oktober 2022
  • Aankoop

In 2020 overleed ‘Sir’ Stirling Moss, de Britse racelegende die bijzonder succesvol was maar nooit het wereldkampioenschap F1 wist te winnen. Hij wordt natuurlijk vooral geassocieerd met de grote racewagens uit de jaren ‘50 en ‘60, waaronder de Mercedes-Benz 300 SLR waarmee hij in 1955 de Mille Miglia won, maar de auto die nu te koop komt is van een heel ander kaliber.

Isetta 600… of 700?

Een klein kaliber. De BMW Isetta begon zijn leven als een goedkope auto van Italiaanse makelij, met alleen een deur vooraan om de kosten te drukken. Een concept waarop onder andere de elektrische Evetta en Microlino gebaseerd zijn. BMW kocht de rechten om er met de productie financieel weer bovenop te komen na de Tweede Wereldoorlog. Dat ging zo goed dat er ook een 600-versie kwam met vier plaatsen en een extra deur achteraan, waarna het Beierse merk overschakelde op ‘echte’ auto’s.

Stirling Moss kocht deze 600 op een veiling, nadat het autootje de eerste jaren van zijn leven doorgebracht had in Zweden. Het was in slechte staat, dus besloot Moss hem zelf te restaureren, waarbij hij BMW overtuigde om hem een 30 pk sterke 700cc tweecilinder boxer uit een R67 motorfiets ter beschikking te stellen. De briefwisseling daarrond zit ook in het dossier van de auto.

Koopje?

Gerestaureerd en ‘getuned’ door Stirling Moss dus, deze dreumes. Moss gebruikte de 600 zelf en leerde er zijn zoon mee rijden. Mooie verhalen waar je als nieuwe eigenaar mee kan uitpakken! De huidige eigenaar liet de 600 weer helemaal in orde zetten met respect voor de aanpassingen van Moss. De auto wordt op 12 november geveild door Silverstone Auctions, dat een hamerprijs van 50.000 tot 60.000 Britse pond verwacht. Misschien wel een koopje voor een auto met zo’n mooie geschiedenis.


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Silverstone Auctions.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Ford gaat binnenkort de bestelboeken openen van zijn iconische Bronco op enkele Europese markten, waaronder België. Maar je zal je moeten haasten, want er zijn er niet genoeg voor iedereen!

Koopje van het moment: Citroën C15, een ultra hippe bestelwagen voor een lage prijs!

Koopje van het moment: Citroën C15, een ultra hippe bestelwagen voor een lage prijs!

De Citroën C15 is het onwaarschijnlijke verhaal van een hardwerkende bestelwagen die de mascotte werd bij hipsters! Deze onwaarschijnlijke reputatie heeft hem een gestage stijging in populariteit opgeleverd! Ben je op zoek naar een trendy, retro bestelwagen voor een lage prijs? Zoek dan niet verder, maar haast je!

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km