De Ferrari Enzo van Fernando Alonso staat te koop!

De Italiaanse supercar wordt geschat op meer dan 5 miljoen euro door Monaco Car Auctions!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 31 mei 2023
  • Aankoop

Het gebeurt niet elke dag dat er een Ferrari Enzo onder de hamer wordt gebracht. Er zijn dan ook slechts 400 exemplaren gebouwd van de Italiaanse supercar. Bovendien is dit exemplaar, dat in perfecte staat verkeert, niet zoals de anderen. En dat is geen overstatement, want het is niet enkel 'Scocca n.1', ofwel de allereerste Enzo die van de productielijn rolde, maar het is ook nog eens de auto van niemand minder dan Fernando Alonso!

Buitengewone stamboom

Inderdaad, ter gelegenheid van een speciale veiling gewijd aan wagens van het merk met het steigerende paard, heeft de tweevoudige F1-wereldkampioen besloten om plaats te maken in zijn garage. En daarbij kunnen we wel zeggen dat Alonso zorg heeft gedragen voor zijn Enzo. Zijn atmosferische 6 liter-V12 van 660 pk heeft amper 4.800 km gereden nadat hij van de band rolde in Maranello.

Meer dan 5 miljoen

Deze buitengewone Enzo wordt op 8 juni geveild door Monaco Car Auctions. Dankzij zijn indrukwekkende afkomst en zijn status als allereerste Enzo, heeft het Monegaskische veilinghuis hem geschat op meer dan 5 miljoen euro! Fernando Alonso zelf hoopt dan weer dat "de nieuwe eigenaar dit unieke stuk zeer zal waarderen". Als die eigenaar er meer dan 5 miljoen euro voor moet ophoesten, hopen we dat ook...

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Monaco Car Auctions.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Dit is de prijs van de ideale Ford Ranger (2023)

Dit is de prijs van de ideale Ford Ranger (2023)

De nieuwe generatie van de populaire pick-up van Ford wordt nu gelanceerd. Maar welke versie moet je kiezen? En wat is de prijs, inclusief promoties, van de 'ideale' Ranger op dit moment?

Dit is de Belgische prijs van de Polestar 2 (2024)

Dit is de Belgische prijs van de Polestar 2 (2024)

Polestar heeft niet enkel het design en het rijbereik verbeterd van de Polestar 2 voor modeljaar 2024, maar ook de prijzen zijn (iets) lager in België. Hier het overzicht.

Welke Ford Mustang Mach-E moet je kiezen?

Welke Ford Mustang Mach-E moet je kiezen?

Voor een elektrische wagen moet je andere keuzes maken dan voor een auto met verbrandingsmotor: batterijcapaciteit, aantal motoren en/of vermogen, type boordlader, enzovoort. Hoe moet je dan kiezen? Laten we eens oefenen met het gamma van de Ford Mustang Mach-E.

Volvo stopt met diesel!

Volvo stopt met diesel!

De allerlaatste Volvo op diesel zal begin 2024 worden geproduceerd. Daarna stopt de Zweedse constructeur volledig met dit type brandstof.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km