Google Maps wil bestuurders van elektrische auto’s helpen

De Amerikaanse tech-gigant zorgt ervoor dat je voortaan ook enkel snellaadpalen kan zoeken en routes kan berekenen voor elektrische auto’s.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 21 november 2022
  • Comfort
  • 1.284 weergaven

Ook Google maakt werk van de elektrische revolutie! Het bedrijf heeft net zijn Maps app bijgewerkt, zowel voor iPhone als Android, zodat gebruikers nu ook ook enkel kunnen zoeken naar snellaadstations die minimaal 50 kW vermogen leveren. Open daarvoor gewoon de app, typ "laadstation" in de zoekbalk en er verschijnt een filter 'snelladen'. Het is zelfs mogelijk om aan te geven welk type aansluiting je wil gebruiken door dat in de filters aan te duiden!

Specifieke routes voor elektrische auto's 

Sinds de laatste update is het ook mogelijk om aan te geven welke aandrijving je gebruikt, zodat Google zuinigere en ecologischere routes kan berekenen. In het geval van elektrische auto's zou de route ook rekening houden met de mogelijkheid om op te laden tijdens de reis. De berekende route zou dus een maximaal aantal oplaadpunten hebben onderweg.

Google Maps plant nog niet alles... 

Maar ook al weet Google dat je elektrisch rijdt, Maps voegt helaas nog niet automatisch de exacte locatie van opladers aan je route toe. Om een volledige route te plannen, inclusief oplaadstations en oplaadtijden, en rekening houdend met het merk en model van je voertuig, is er niets beters dan de apps 'A Better Route Planner' (ABPR) of Chargemap

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Sébastien Vanhouche / Google.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Deze unieke ‘50 jaar Porsche Design’ 911 2.4 Targa is te koop

Deze unieke ‘50 jaar Porsche Design’ 911 2.4 Targa is te koop

Dit model vormde de inspiratiebron voor de gloednieuwe 911 Edition 50Y Porsche Design.

Zoveel kost de nieuwe Ford Ranger

Zoveel kost de nieuwe Ford Ranger

Je moet minimum € 44.750 exclusief BTW veil hebben voor een exemplaar, en dan hebben we het zelfs niet over de nieuwe Platinum topuitvoering!

Deze mysterieuze en zeldzame Ferrari heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven!

Deze mysterieuze en zeldzame Ferrari heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven!

Neen, dit is geen Ferrari 250 GTE, de eerste vierzitter van de autobouwer met het steigerende paard als logo. Er is vandaag nog steeds veel speculatie rond deze Ferrari 330 America...

Audi lanceert een nieuwe laaddienst

Audi lanceert een nieuwe laaddienst

Die biedt makkelijk toegang tot laadpunten in heel Europa en werkt ook met een abonnementsformule voor goedkopere laadtarieven.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km