Hoe niet buitengesloten te worden… uit je eigen auto?

Je kan ermee lachen, maar onlangs is een Tesla-server uitgevallen, waardoor heel wat eigenaars niet meer in hun auto konden… Wat was het probleem?

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 24 november 2021
  • Comfort

Voor eigenaars van ‘traditionele’ auto’s die nog beschikken over een sleutel die in een sleutelgat kan, zou er geen probleem zijn. Maar meer en meer voertuigen kunnen volledig, inclusief de deursloten, beheerd worden via een smartphone die via een server in contact staat met de auto. Dat is het geval bij Tesla, maar bijvoorbeeld ook bij de Ford Mustang Mach-E. 

Binnen zonder sleutel!

Wat doe je dan wanneer de batterij plat is of de server in panne ligt? Gelukkig hebben de meeste merken een oplossing voor dat probleem voorzien. In het geval van de Ford kan je op de B-stijl van de Mach-E een code intikken om hem te ontgrendelen. Je kan dus altijd in de auto, zelfs zonder sleutel! Helaas gaan niet alle autobouwers zo ver. 

Vaste waarde

Wanneer je een Tesla koopt, wordt een elektronische kaart meegeleverd om toegang te krijgen tot het voertuig en het te starten. Wanneer je een echte sleutel wil, moet je € 180 bijbetalen. Een uitgave die ongetwijfeld nuttig is wanneer meerdere mensen hetzelfde voertuig gebruiken. Want enkel gebruikmaken van je smartphone is goed… maar wanneer je ziet wat er zich nu afspeelde, is het toch goed om ook te kunnen rekenen op een sleutel!Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Mercedes E-Klasse Break of All-Terrain: welke moet je kiezen?

Mercedes E-Klasse Break of All-Terrain: welke moet je kiezen?

Net als bij de vorige generatie krijgt de E-Klasse break opnieuw een avontuurlijke All-Terrain-versie. Welke voordelen brengt die met zich mee?

Dit is de duurste Ferrari ooit!

Dit is de duurste Ferrari ooit!

Deze Ferrari 250 GTO heeft 51,7 miljoen dollar opgeleverd in New York, omgerekend 47,55 miljoen euro tegen de huidige wisselkoers!

Dit is waarom de prijs van elektrische auto's zal dalen

Dit is waarom de prijs van elektrische auto's zal dalen

Er zijn drie redenen waarom elektrische wagens op middellange termijn goedkoper zullen worden.

Een Hyundai kopen op Amazon? Het kan in de VS!

Een Hyundai kopen op Amazon? Het kan in de VS!

Vanaf volgend jaar zullen Amerikanen een Hyundai zoals elk ander spulletje kunnen kopen op Amazon.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km