Hoeveel kosten de tot camper omgebouwde bestelwagens?

Denk je er ook aan om toe te geven aan de lokroep van het nomadische vakantieleven? Maar weet je hoeveel de tot camper omgebouwde bestelwagens met een hefdak kosten?

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 11 augustus 2022
  • Kosten
  • 8.822 weergaven

1. Renault SpaceNomad: € 53.990

De Renault SpaceNomad, de nieuwkomer op de markt, is verkrijgbaar in twee lengtes (5,08 m en 5,48 m) en vier afwerkingsniveaus (Authentic, Equilibre, Techno, Iconic). De prijs van de korte instapversie, met vier zitplaatsen en een vaste dubbele bank achterin, begint bij €53.990. Reken echter op een minimumprijs van €57.990 voor de goedkoopste vijfzitter met een verschuifbare achterbank met 3 plaatsen. En als je portefeuille het toelaat, betaal je voor een royaal uitgeruste Grand SpaceNomad Iconic, inclusief fotovoltaïsche panelen op het dak, een catalogusprijs van € 68.990.

2. Volkswagen California: € 56.430

Dit is ongetwijfeld de bekendste van het peloton. Volkswagen biedt zijn California 6.1 aan in twee versies. De prijs van de 'Beach' versie, met zijn pop-up dak, een tweepersoonsbed en een kleine kitchenette, begint bij € 56.430. Maar als je een indeling in mobilhome-stijl wil met de grootste keuken en een tweede groot bed aan boord, moet je gaan voor de top-of-the-range 'Ocean' uitvoering. De vanafprijs stijgt dan tot € 68.774.

3. Mercedes Marco-Polo: € 55.158

Mercedes biedt drie verschillende versies van zijn ingerichte bestelwagen aan: Marco-Polo Activity, Marco-Polo Horizon en Marco-Polo. De eerste twee zijn gebaseerd op de Vito bestelwagen en krijgen geen keukentje. Reken op een basisprijs van +/- € 55.000 € voor de instapversies. De prijs van de 'echte camper', de Marco-Polo op basis van de luxueuzere V-Klasse, met een volledig ingericht interieur, begint bij €66.526. Maar de vele optionele extra's die aangeboden worden kunnen de eindafrekening flink doen stijgen.

4. Ford Custom Nugget: € 63.495

Ford biedt twee hoofdtypes van zijn Custom Nugget camper aan. De prijs van 'gewone' versie met 2,93 m lange wielbasis begint bij € 63.495. Voor deze prijs is de uitrusting echter al zeer uitgebreid. Het voordeel van de camper van Ford is dat hij ook verkrijgbaar is als 'Nugget Plus'. Die heeft een langere wielbasis (3.30) en bovendien een toilet en een kleine wasbak aan boord. Een luxe die zijn voornaamste concurrenten niet hebben. De basisprijs van de Nugget Plus stijgt in dat geval tot € 68.080. Voor de volledigheid vermelden we nog dat zowel de Nugget als de Nugget Plus besteld kunnen worden met een vast hoog dak in plaats van het pop-up dak, en met een Trail-afwerking om je zelfverzekerder op onverharde wegen te begeven.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alpine A110 R Fernando Alonso, door hem zelf afgesteld

Alpine A110 R Fernando Alonso, door hem zelf afgesteld

De wereldkampioen Formule 1 heeft zijn eigen ‘touch’ gegeven aan de meest radicale A110.

Vergeten concept: Opel GT/W, rotatiemotor en rock star-looks!

Vergeten concept: Opel GT/W, rotatiemotor en rock star-looks!

Hoewel de eerste generatie van de Opel GT veel betekend heeft voor het imago van Opel, kwam er nooit echt een opvolger. En toch heeft dat niet veel gescheeld!

Van deze Ford GT LM Edition zullen er slechts 20 gebouwd worden

Van deze Ford GT LM Edition zullen er slechts 20 gebouwd worden

Een laatste speciale editie voor de productie van het model stopt.

De Maserati GranTurismo Folgore in 7 cijfers

De Maserati GranTurismo Folgore in 7 cijfers

Dit is de eerste elektrische Maserati in de geschiedenis van het merk. Tijd om samen de belangrijkste technische karaktertrekken te overlopen.

Aanbevolen tests voor jou

Kia Sportage vs. Toyota RAV4: strijd der plug-ins!

Kia Sportage vs. Toyota RAV4: strijd der plug-ins!

Heeft de zeer aantrekkelijke Kia Sportage het in zich om ’s werelds best verkochte auto te verslaan? Het antwoord ligt in een confrontatie tussen de plug-in hybride versies van deze twee sterren binnen het SUV-segment.

3,9 /5 Test: DS 7, performanter dan ooit!

Test: DS 7, performanter dan ooit!

Aan het begin van de zomer gaf DS zijn 7 een opfrisbeurt. Op het programma stonden een aantal esthetische en technologische verbeteringen, maar vooral een nieuwe ‘DS Performance’-uitvoering! Volstaat dat om het hoofd te bieden aan de concurrentie?

3,9 /5 Test: Audi RS 4 en RS 5 Competition, meer karakter!

Test: Audi RS 4 en RS 5 Competition, meer karakter!

Onder andere dankzij een herwerkte ophanging, klank en differentieel, zijn de RS 4 en de RS 5 nu beklijvender dan ooit!

3,5 /5 Test: Mercedes EQB 250, een elektrische trukendoos

Test: Mercedes EQB 250, een elektrische trukendoos

De SUV met de ster op de neus is één van de weinige elektrische modellen die tot 7 passagiers kan vervoeren! Maar volstaat dat om zijn eerder stevige tarief te rechtvaardigen?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de BMW M3 Touring

Zoveel kost de BMW M3 Touring

BMW vraagt net geen 100.000 euro voor de basisuitvoering, maar dan kan je ook nog in de optielijst duiken...

Deze ‘Belgische’ Ferrari stond mee aan de wieg van de F40

Deze ‘Belgische’ Ferrari stond mee aan de wieg van de F40

Er werden vijf exemplaren gebouwd van de Ferrari 288 GTO Evoluzione, en dit exemplaar werd geleverd aan onze landgenoot Jean Blaton.

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo 156, de diva!

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo 156, de diva!

Na een hoekige en wat lomp ogende 155 knoopte Alfa Romeo met de 156 in 1997 opnieuw aan met de traditie van sensuele lijnen! Zijn design, uit de pen van Walter da Silva, weet ook vandaag nog te verleiden en het model wordt beschouwd als een ‘grand cru’ voor het merk! Ga ervoor, want hij is nog betaalbaar! Maar waar moet je op letten?

Tesla blijft zijn netwerk in Europa uitbreiden!

Tesla blijft zijn netwerk in Europa uitbreiden!

Het aantal laadpalen van het Amerikaanse merk dat voor iedereen toegankelijk is, is bijna even hoog als dat van het aantal installaties van Ionity of Fastned!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 19.990
2022
1.000 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 27.950
2021
14 km

Benzine, Manueel

€ 23.750
2021
6 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 15.490
2020
23.750 km

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Benzine, Automaat

€ 39.990
2021
16.500 km

Automaat

€ 67.900
2020
28.030 km