Hoge brandstofprijzen? Laat je passagiers betalen!

Dat is toch waar 2/3 van de Britten geen graten in ziet volgens een nieuwe studie...

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 22 april 2022
  • Kosten

Met vrienden op uitstap, carpoolen met een collega of met je broer of zus op familiebezoek… nu brandstofprijzen alle records breken, kost zelfs een korte rit al snel enkele euro’s. Om nog maar te zwijgen van langere verplaatsingen. Maar zou jij het durven, aan je passagiers vragen om te betalen voor de rit? Uit een onderzoek van de Britse organisatie IAM Roadsmart bij 1.000 chauffeurs blijkt dat 64% van hen daar geen enkel probleem mee heeft.

Cultuurverschil?

We zijn niet op de hoogte van gelijkaardige studies in België, maar we kunnen ons moeilijk inbeelden dat de resultaten hier even hoog zouden zijn. Misschien een cultuurverschil. Dat laatste blijkt ook uit de Britse resultaten, zowel wat de leeftijd als de regio betreft. Zo heeft maar liefst 82% van de 18 tot 24-jarigen geen schroom om een bijdrage te vragen aan hun passagiers, terwijl dat bij de 65-plussers terugvalt tot 58%. Over de verschillende Britse regio’s weiden we niet al te veel uit, maar de uitersten zijn Wales (86%) en Schotland en Noord-Ierland (beiden 55%).

Neil Greig, die bij IAM Roadsmart onder andere directeur onderzoek is, is niet verrast door de resultaten gezien de stijgende levenskost en brandstofprijzen, maar geeft ook tips om het brandstofverbruik te beperken: “Een aantal kleine aanpassingen rond hoe we onze voertuigen voorbereiden en ritten plannen, kunnen een groot verschil maken in het brandstofverbruik. Rustig optrekken, de hoogste veilige versnelling kiezen, je banden in goede staat houden en je airco uitschakelen kunnen helpen het verbruik te beperken en de veiligheid op de weg te verbeteren.”


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Newspress.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Het is gemakkelijker dan ooit om een Model S, 3, X of Y te testen. Je moet enkel een afspraak maken op de site van Tesla, ter plaatse eens bellen en je bent binnen.

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

TVR Cerbera Speed 12: de Heilige Graal staat te koop!

TVR Cerbera Speed 12: de Heilige Graal staat te koop!

Ben je van het onverschrokken type? Goed nieuws: de enige TVR Cerbera Speed 12 met goedkeuring voor de openbare weg staat te koop. Zonder overdrijven een unieke kans!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km
€ 56.181
2021
1.500 km