Insecten van je koetswerk verwijderen

Lange zomerritten eindigen vaak met een slagveld van insecten op je voorruit en motorkap. Zo geraak je er eenvoudig van af.
  • VROOM  Team VROOM Team
  • 11 augustus 2020
  • Onderhoud

Veel automobilisten hebben al stevig geschrobd om insectenkadavers van hun wagen te verwijderen na een lange zomerrit. Sommige hulpmiddelen maken dat labeur iets minder zwaar.

De insectenverwijderaar

Garages en autocentra bieden specifieke producten aan om insecten te verwijderen. Hun chemische samenstelling laat de kadavers op het koetswerk oplossen zonder dat de lak eronder wordt beschadigd.

Je moet het product gewoon aanbrengen op de te behandelen zone, het een paar minuten laten inwerken, vervolgens met een microvezeldoek eroverheen gaan en dan naspoelen. Er bestaan trouwens ook speciale vloeistoffen tegen insecten om je ruitensproeiertank mee aan te vullen.

Azijn in een dameskous

Naast deze industriële oplossing bestaan er ook meer traditionele middeltjes, zoals bijvoorbeeld witte azijn. Plaats een vod in een dameskous en doorweek het geheel met de azijn. De fijne mazen van de kous laten je eenvoudig de insecten verzamelen zonder het koetswerk te beschadigen.

Natriumbicarbonaat

Een ander interessant middel is natriumbicarbonaat. Het is niet agressief en laat je zowel het koetswerk als de koplampen of de voorruit reinigen. Doe het product op een spons en wrijf zachtjes.

Wees er snel bij!

Om insecten eenvoudig verwijderen moet je snel werken. Hoe langer je wacht, des te meer drogen de insectenresten in en worden ze dus lastiger om te verwijderen. Tegelijk neemt zo ook het risico op lakschade toe.

Voorkomen is beter dan genezen

Je kan ook preventief werken door je koetswerk te polijsten. De polish vormt een onzichtbare laag die het afzetten van insecten op de lak beperkt en het reinigen dus vereenvoudigt. Er bestaan ook doorzichtige kleeffilms die op het koetswerk en kunststof elementen kunnen worden aangebracht en die zo een schild vormen tegen steenslag en insecten.

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Er zijn al Fisker Ocean Extremes uit stock verkrijgbaar vanaf 43.590 euro, maar is die aanbieding het risico waard?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Met een vanafprijs van 16.990 euro behoudt de Dacia Spring zijn titel van goedkoopste elektrische wagen in Europa, en met afstand!

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km