Ionity komt met een ‘plug and charge’ systeem

Je zal geen badge meer moeten gebruiken wanneer je je auto oplaadt. Koppel hem aan een Ionity plug en de laadpaal doet de rest.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 14 oktober 2021
  • Ecologisch
  • 4.718 weergaven

Het is een bijzonder praktische evolutie die echter niet heel nieuw is. De technologie is al een tijd te vinden in private laadnetwerken zoals dat van Tesla. Maar het is een première voor een Europees netwerk. Het probleem was dat er eerst een akkoord gemaakt moest worden op het vlak van gegevensbescherming tussen de verschillende autobouwers en Ionity.

Hoe werkt het? 

Het systeem is niet echt ingewikkeld. In plaats van een abonnement bij Ionity,moet je je bankgegevens rechtstreeks ingeven in je auto. Vanaf het moment dat je hem aan een Ionity-laadpaal koppelt, communiceert de auto de nodige gegevens om de exacte kost van je laadbeurt van je rekening te halen. Handig. 

Een akkoord tussen verschillende autobouwers

Dat de technologie geïmplementeerd kon worden, is dankzij de ISO 15118 beveiligingsnorm waarover de autobouwers een akkoord bereikten. Ionity spreekt op dit moment enkel over de voertuigen van de merken die mee aan de wieg stonden van het laadnetwerk. Dat zijn VW, BMW, Ford, Mercedes en Hyundai. Eigenaars van een Mustang Mach-E, EQS of Taycan moeten dus niets meer doen wanneer ze hun auto koppelen, behalve wachten tot hun batterij min of meer snel opgeladen is.


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Ionity.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Audi lanceert een nieuwe laaddienst

Audi lanceert een nieuwe laaddienst

Die biedt makkelijk toegang tot laadpunten in heel Europa en werkt ook met een abonnementsformule voor goedkopere laadtarieven.

Deze mysterieuze en zeldzame Ferrari heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven!

Deze mysterieuze en zeldzame Ferrari heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven!

Neen, dit is geen Ferrari 250 GTE, de eerste vierzitter van de autobouwer met het steigerende paard als logo. Er is vandaag nog steeds veel speculatie rond deze Ferrari 330 America...

Deze unieke ‘50 jaar Porsche Design’ 911 2.4 Targa is te koop

Deze unieke ‘50 jaar Porsche Design’ 911 2.4 Targa is te koop

Dit model vormde de inspiratiebron voor de gloednieuwe 911 Edition 50Y Porsche Design.

Zoveel kost de nieuwe Ford Ranger

Zoveel kost de nieuwe Ford Ranger

Je moet minimum € 44.750 exclusief BTW veil hebben voor een exemplaar, en dan hebben we het zelfs niet over de nieuwe Platinum topuitvoering!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km