Je auto verkopen op VROOM.be - Deel 2: zo maak je het ideale zoekertje

Je auto op VROOM.be verkopen gaat snel en is veilig. Volg onze handleiding om je verkoopkansen te optimaliseren.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 26 augustus 2019
  • Verkopen
  • 1.795 weergaven

Je auto verkopen op VROOM.be - Deel 2: zo maak je het ideale zoekertje

Klaar om je auto te verkopen?

Ben je goed voorbereid, dan duurt de ingave van je auto maar een paar minuten!

Surf naar www.vroom.be en klik bovenaan rechts op ‘Auto verkopen’. Je krijgt een paar tips te zien en je klikt op ‘Plaats gratis zoekertje’. Heb je al een VROOM-account, vul dan je gebruikersnaam (e-mailadres) en paswoord in. 

Heb je nog geen VROOM-account, klik dan op ‘registreren’. Je hebt drie opties:

  • Registreren via e-mail en wachtwoord: na het invullen van je e-mailadres en een wachtwoord ontvang je van ons een mail om je account te bevestigen. Dat moet je doen om je wagen te kunnen aanbieden op VROOM.be;

  • Registreren via je Facebook-account;

  • registreren via je Google-account.

Je auto verkopen op VROOM.be - Deel 2: zo maak je het ideale zoekertje

Vul het chassisnummer (VIN) van je wagen in en klik op ‘Details opvragen’. De website maakt nu contact met de DIV om de details van de wagen op te vragen. Na enkele seconden worden ze automatisch ingevuld. Belangrijk: zorg er zeker voor dat je de juiste uitvoering (Model) kiest. Bij sommige wagens kan die uitvoeringslijst nogal lang zijn, dus ga hier zorgvuldig te werk.

Je zult zien dat de meeste gegevens automatisch zijn aangevuld, maar een aantal details moet je zelf aanvullen, bv. versnellingsbak en buitenkleur.

Bij de ‘Extra titelinfo’ kun je nog wat bijkomend details meegeven die je in de titel wil zien. Enkele voorbeelden: in perfecte staat, ongevalwagen, automaat,...

De kilometerstand moet overeenkomen met die op je Car-Pass. Als je ze correct invult, zal je ook direct het Car-Passlogo zien verschijnen net onder de kilometerstand. Zo weet de potentiële koper dat het aantal opgegeven kilometers correct is!

Geef de prijs op die je wil krijgen voor je wagen. We hebben hierover al wat tips gegeven hierboven (Alle documenten zijn in orde! Maar hoeveel is mijn wagen eigenlijk waard?).

Voorts moet je aangeven in welke staat de wagen zich bevindt, hoeveel eigenaars er waren en hoe de binnenafwerking er uitziet. Er is ook een vrij tekstveld voorzien waarin je alle info kwijt kan die belangrijk is voor de koper.

Nu is het tijd voor de foto’s.%%ilink_22164_Hoe je de perfecte foto’s van je auto maakt lees je in ons apart artikel hierover%%! Alvast één tip: zorg voor horizontale (platliggende) foto’s!

Je auto verkopen op VROOM.be - Deel 2: zo maak je het ideale zoekertje
Je auto verkopen op VROOM.be - Deel 2: zo maak je het ideale zoekertje

Uploaden doe je door de foto’s gewoon vanuit de fotomap naar de blauwe zone met de rode stippellijn te slepen. Je krijgt onmiddellijk feedback over de juistheid van de foto’s: zijn ze te groot, te klein,... Verwijder de foute foto’s door op het vuilbakje te klikken en corrigeer. Staat er een foto ondersteboven of op zijn zij, dan kan je de foto’s nog roteren tot ze goed staan.

Je kunt de uitrusting van je wagen gedetailleerd weergeven door eenvoudig alle mogelijke opties aan te vinken in de categorieën interieur, beveiliging, veiligheid, exterieur, multimedia en sport/tuning.

Nog even je gemeente controleren en je mobiel nummer ingeven. Dat is nodig om een bevestigings-sms te ontvangen waarin een code staat die je moet ingeven nadat je “Zoekertje bewaren” hebt geklikt. Controleer nog even je mobiel nummer en corrigeer indien nodig. Klik op “Stuur mij SMS”. Je zal snel een een sms ontvangen met daarin de activatiecode. Normaal gezien gebeurt dit onmiddellijk, maar oefen een beetje geduld uit wanneer je de code niet onmiddellijk ontvangt. Binnen de minuut zie je die code zeker verschijnen!

(Als je niet zelf op je mobiel nummer wil gebeld worden door potentiële kopers, laat dan het vakje voor ‘Toon nummer op zoekertje’ leeg.)

We wensen je veel succes met de verkoop van je wagen op VROOM.be!

We hebben een demozoekertje met goede foto’s op VROOM.be geplaatst.


Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Ford Super Duty: mag het iets meer zijn?

Ford Super Duty: mag het iets meer zijn?

Of beter: veel meer, want naast deze pick-up ziet de Ford Ranger eruit als een stadswagen. En uiteraard komt hij niet naar Europa...

Deze gloednieuwe McLaren P1 viel ten prooi aan orkaan Ian

Deze gloednieuwe McLaren P1 viel ten prooi aan orkaan Ian

De eigenaar had de bolide nog maar een week in zijn bezit!

Aston Martin deels in Chinese handen

Aston Martin deels in Chinese handen

Geely, dat ook al eigenaar is van onder andere Volvo, Polestar, Lynk & Co en Lotus, neemt een belang van 7,6% in de Britse autobouwer.

Officieel: Maserati GranTurismo, de alternatieve keuze

Officieel: Maserati GranTurismo, de alternatieve keuze

Maserati stelt zijn nieuwe GranTurismo voor, een sportief model dat genoeg comfort moet bieden om lange afstanden in alle rust af te leggen. Een alternatieve keuze in het GT-segment, en dat zowel in benzine-uitvoering als 100 % elektrisch.

Aanbevolen tests voor jou

3,9 /5 Test: DS 7, performanter dan ooit!

Test: DS 7, performanter dan ooit!

Aan het begin van de zomer gaf DS zijn 7 een opfrisbeurt. Op het programma stonden een aantal esthetische en technologische verbeteringen, maar vooral een nieuwe ‘DS Performance’-uitvoering! Volstaat dat om het hoofd te bieden aan de concurrentie?

3,5 /5 Test: Mercedes EQB 250, een elektrische trukendoos

Test: Mercedes EQB 250, een elektrische trukendoos

De SUV met de ster op de neus is één van de weinige elektrische modellen die tot 7 passagiers kan vervoeren! Maar volstaat dat om zijn eerder stevige tarief te rechtvaardigen?

Kia Sportage vs. Toyota RAV4: strijd der plug-ins!

Kia Sportage vs. Toyota RAV4: strijd der plug-ins!

Heeft de zeer aantrekkelijke Kia Sportage het in zich om ’s werelds best verkochte auto te verslaan? Het antwoord ligt in een confrontatie tussen de plug-in hybride versies van deze twee sterren binnen het SUV-segment.

3,5 /5 Test: Suzuki Vitara Strong Hybrid, discrete efficiëntie

Test: Suzuki Vitara Strong Hybrid, discrete efficiëntie

De Vitara heeft de luxe om zichzelf de nieuwe ‘full hybrid’ aandrijving van Suzuki cadeau te doen. Een stevige extra troef in tijden van hoge brandstofkosten?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Deze ‘Belgische’ Ferrari stond mee aan de wieg van de F40

Deze ‘Belgische’ Ferrari stond mee aan de wieg van de F40

Er werden vijf exemplaren gebouwd van de Ferrari 288 GTO Evoluzione, en dit exemplaar werd geleverd aan onze landgenoot Jean Blaton.

Tesla blijft zijn netwerk in Europa uitbreiden!

Tesla blijft zijn netwerk in Europa uitbreiden!

Het aantal laadpalen van het Amerikaanse merk dat voor iedereen toegankelijk is, is bijna even hoog als dat van het aantal installaties van Ionity of Fastned!

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo 156, de diva!

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo 156, de diva!

Na een hoekige en wat lomp ogende 155 knoopte Alfa Romeo met de 156 in 1997 opnieuw aan met de traditie van sensuele lijnen! Zijn design, uit de pen van Walter da Silva, weet ook vandaag nog te verleiden en het model wordt beschouwd als een ‘grand cru’ voor het merk! Ga ervoor, want hij is nog betaalbaar! Maar waar moet je op letten?

Zoveel kost de BMW M3 Touring

Zoveel kost de BMW M3 Touring

BMW vraagt net geen 100.000 euro voor de basisuitvoering, maar dan kan je ook nog in de optielijst duiken...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 27.950
2021
14 km

Benzine, Manueel

€ 19.990
2022
1.000 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.750
2021
6 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 15.490
2020
23.750 km

Automaat

€ 67.900
2020
28.030 km

Benzine, Automaat

€ 39.990
2021
16.500 km

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km