Je kan tegenwoordig pakjes in je koffer laten leveren

Het aanbod breidt uit nu steeds meer constructeurs er wel iets in zien.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 01 oktober 2021
  • Comfort

Wie regelmatig online shopt weet dat het soms bijna onmogelijk lijkt om je agenda af te stemmen op die van de besteldienst. En als je er niet bent om een pakje in ontvangst te nemen, moet je het in een postkantoor of afhaalpunt gaan oppikken, waar vaak nog vele anderen in de rij staan. Die ervaring sla je liever over.

Postdiensten, leveringsbedrijven en autoconstructeurs die ons het leven willen vergemakkelijken denken daarom na over nieuwe leveringsoplossingen. Een daarvan is om pakjes rechtstreeks in de koffer van iemand zijn auto af te zetten. Dat concept werd in 2017 bedacht door Smart in samenwerking met DHL. Andere spelers zijn gevolgd, zoals Volvo samen met Amazon in Zwitserland, Skoda in Praag of, recenter, Ford, dat samen met Hermes deze oplossing heeft gepromoot in grote steden van het Verenigd Koninkrijk.

Hoe werkt het?

Concreet kan elke klant die wel vaker online spullen koopt de koffer van zijn (gepast uitgeruste) wagen omvormen tot een leveringspunt. Wanneer de bestelling geplaatst is op de site van de partnerverkoper, wordt het pakje rechtstreeks afgezet in de koffer van de klant. Die laatste moet uiteraard niet aanwezig zijn en kan zijn dag dus doorbrengen zoals hij dat wenst.

Als je weet dat de gemiddelde auto 23 van de 24 uur geparkeerd staat, lijkt het idee best verstandig. Toch moest een specifieke technologie worden ontwikkeld met een computer in de wagen om de koffer te kunnen openen op vraag van een besteller. Die laatste heeft van zijn kant een klein toestel dat een gecodeerd signaal stuurt. De computer in de auto pikt dat op en opent de koffer, waarna de besteller het pakje kan afleggen. Het principe is exact hetzelfde als dat van deelwagens zoals die van Car2Go of Poppy, voor wie daar bekend mee is.

De meeste van deze diensten worden vandaag maar in een beperkt aantal landen aangeboden, maar het lijkt er sterk op dat een steeds groter publiek erin geïnteresseerd zal zijn, wat constructeurs en leveringsbedrijven stimuleert om het aanbod te verbreden, tot groot jolijt van zeer drukke shoppingfanaten.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla heeft de prijs van beide varianten van de Model 3 Highland met 4.000 euro verlaagd, en de Long Range krijgt een nieuwe naam.

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron is nu te bestellen in verschillende uitvoeringen met een vanafprijs van 75.900 euro, maar hij zou binnenkort goedkoper moeten worden...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km