Met deze kit kunnen heel wat klassiekers geëlektrificeerd worden

Op die manier wordt ‘retrofitten’ een stuk makkelijker.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 22 november 2022
  • Ecologisch


Hoewel er bij ons nog steeds geen wettelijk kader is (en het dus moeilijk of zelfs onmogelijk is om het in ons land toe te passen), is retrofitting in onze buurlanden 'booming business'. Vooral aan de andere kant van het Kanaal. Het is niet voor niets dat een aantal politici, waaronder Waals parlementslid Julie Matagne, actief ijveren om het dossier te doen evolueren.


De ombouw vergemakkelijken

Engeland is het land bij uitstekland voor oldtimers en heeft op het vlak van elektrificatie een grote voorsprong, met bedrijven als Electrogenic die ombouwkits aanbieden waarmee heel wat klassieke auto's kunnen worden omgebouwd tot 100% elektrische voertuigen. Maar Electrogenic heeft besloten nog een stap verder te gaan, door zijn assortiment van universele ombouwsets uit te breiden. Dit zijn 'drop-in kits' die ontworpen zijn om compatibel te zijn met de meeste varianten van hetzelfde model. Een speciale Jaguar E-Type kit zal daarom compatibel zijn met alle bestaande E-Types.

In de praktijk moet de eigenaar van een oldtimer die geïnteresseerd is in deze ombouw de inhoud van de motorruimte leegmaken en dan de ombouwset erin 'droppen'. En alles is gedaan om ervoor te zorgen dat de nieuwe aandrijflijn gemakkelijk onder de motorkap past. Bovendien is de operatie omkeerbaar, wat betekent dat je op elk moment kan terugkeren naar de oorspronkelijke verbrandingsmotor!

De door Electrogenic aangeboden kit omvat elektromotoren, de sturingseenheid, een batterij met een speciaal beheersysteem, een digitaal dashboard en de laadapparatuur, waaronder een 6,6 kW CCS-connector. Met de kit kan de bestuurder ook kiezen tussen verschillende rijmodi (Sport, Eco of Traffic) en de regeneratieve remmen inschakelen.

Voor welke modellen?

Deze innovatieve kit is verkrijgbaar voor bijvoorbeeld de Jaguar E-Type, de Porsche 911 en 356 en de Land Rover Defender van vóór 2016, met vermogens die variëren van 160 tot 200 pk voor de Defender en tot 325 pk voor de 911. Andere versies zullen in de komende maanden volgen, om op die manier steeds meer modellen te kunnen elektrificeren.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Electrogenic.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de Mercedes EQE SUV

Zoveel kost de Mercedes EQE SUV

De nieuwe SUV-versie van de elektrische Mercedes EQE komt op de markt. Voor welke prijs?

Deze Nissan Skyline GT-R R34 is 1,2 miljoen euro waard!

Deze Nissan Skyline GT-R R34 is 1,2 miljoen euro waard!

Het is echter wel een GT-R R34 die door Paul Walker is aangepast en bestuurd tijdens de opnames van de 4e film in de Fast & Furious-saga.

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Het is 1966. Lamborghini maakt furore door de Miura voor te stellen, een futuristische supercar met zijn motor en versnellingsbak centraal achterin. Achter de schermen werkt Ferrari aan een meer traditionele tegenhanger. Dit is het prototype van dit nieuwe model, dat een van de meest iconische Ferrari's aller tijden vooraf ging!

Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Het beroemde veilinghuis RM Sotheby's heeft de verkoop aangekondigd van een geheim gehouden privécollectie. De verzameling krijgt de naam 'The Aurora Collection' en omvat 14 wagens die alle records zouden kunnen breken...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km